Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θα παρέμβει ο Draghi στην υπόθεση Στουρνάρα - Πολάκη; - Σήμερα (20/2) η συνεδρίαση του Governing Council της ΕΚΤ

tags :
Θα παρέμβει ο Draghi στην υπόθεση Στουρνάρα - Πολάκη; - Σήμερα (20/2) η συνεδρίαση του Governing Council της ΕΚΤ
Η ΕΚΤ εμφανίζεται ιδιαίτερα προσεκτική ώστε να μην θιγεί τόσο η δική της ανεξαρτησία αποφάσεων, όσο και των Εθνικών Τραπεζών
Ελληνικό ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η σημερινή συνεδρίαση του Governing Council της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς δεν αποκλείεται να συζητηθεί το θέμα που έχει ανακύψει με την κόντρα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρας, και του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη.
Όπως επισημαίνουν αναλυτές, η ΕΚΤ εμφανίζεται ιδιαίτερα προσεκτική ώστε να μην θιγεί τόσο η δική της ανεξαρτησία αποφάσεων, όσο και των Εθνικών Τραπεζών, με την κόντρα Στουρνάρα - Πολάκη να έχει τύχει ιδιαίτερης προσοχής, μετά μάλιστα και από τις καταγγελίες του Έλληνα διοικητή ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία της ΤτΕ.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, 19 Φεβρουαρίου 2019, ο Γιάννης Στουρνάρας, με αφορμή την παράνομη ηχογράφηση και τη δημοσιοποίηση του διαλόγου που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Π. Πολάκη, άφησε να εννοηθεί ότι η συνομιλία «προσαρμόστηκε» από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κατά το δοκούν.
Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η ανήκουστη προσπάθεια του υπουργού κ. Παύλου Πολάκη να επηρεάσει τη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος και τον ίδιο προσωπικά στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων τους αποτελεί βάναυση θεσμική εκτροπή.
Κάλεσε, δε, ευθέως τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να διαφυλάξουν εμπράκτως την κατοχυρωμένη στο ευρωπαϊκό και ελληνικό Δίκαιο ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος.
Πάντως, η υπόθεση έχει κάνει το γύρο του κόσμου, με τον διεθνή Τύπο να αναφέρει ότι η διαμάχη Στουρνάρα - Πολάκη ανέδειξε την τεταμένη σχέση ΤτΕ με ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Στουρνάρας έχει κατά καιρούς διαχωρίσει τη θέση του από τις αποφάσεις της κυβέρνησης, και πρόσφατα μετά την απόρριψη από την κυβέρνηση της πρότασης για προληπτική πιστωτική γραμμή μετά την έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα τον Αύγουστο του περασμένου έτους, επισημαίνει ο διεθνής Τύπος.
«Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας -υπουργός Οικονομικών της προηγούμενης κυβέρνησης στην Ελλάδα- έχει τεταμένη σχέση με την Αριστερή κυβέρνηση του Τσίπρα και συχνά μπαίνει στο στόχαστρο φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ» επισημαίνεται στην Washington Post.

Δείτε εδώ το ιστορικό της υπόθεσης
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης