Τελευταία Νέα
Διεθνή

Praet (ΕΚΤ): Εάν η οικονομία της Ευρωζώνης επιβραδύνει... θα λάβουμε μέτρα

tags :
Praet (ΕΚΤ): Εάν η οικονομία της Ευρωζώνης επιβραδύνει... θα λάβουμε μέτρα
Οι προβλέψεις του επόμενου μήνα θα δείξουν εάν θα υπάρξει πιθανή αναθεώρηση προς τα κάτω για το 2019 στην ανάπτυξη και τον πληθωρισμό
«Αν η οικονομία της ευρωζώνης επιβραδύνει περισσότερο από το αναμενόμενο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να προσαρμόσει την καθοδήγησή της σχετικά με τα επιτόκια, ενώ θα μπορούσε να θέσει σε εφαρμογή άλλα μέτρα».
Αυτό αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Peter Praet, μιλώντας σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Boersen-Zeitung.
«Ο στόχος είναι σαφής: το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα βρίσκει πάντα τρόπους και μέσα για να δράσει όπου χρειάζεται», διαβεβαίωσε ο Praet.
Ερωτηθείς αν αναμένεται να γίνει προσαρμογή στην καθοδήγηση ενόψει της συνεδρίασης της 7ης Μαρτίου της ΕΚΤ, ο Praet είπε ότι δεν είναι σε θέση να πει κάτι «σε αυτό το στάδιο».
Οι προβλέψεις του επόμενου μήνα θα δείξουν εάν θα υπάρξει πιθανή αναθεώρηση προς τα κάτω για το 2019 στην ανάπτυξη και τον πληθωρισμό, πρόσθεσε.

«Όσο περισσότερο χρόνο περνάει, τόσο μεγαλύτερο είναι ο αρνητικός τους αντίκτυπος στην οικονομία», είπε, αναφερόμενος στις οικονομίες της Ιταλίας, της Γερμανίας, αλλά και στο Brexit.  
"Είναι πλέον καιρός να σταματήσουμε αυτές τις αβεβαιότητες με θετικό τρόπο".
«Ενώ η ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας είναι πιθανή, είναι «πολύ νωρίς για να πούμε κατά πόσο» είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης