Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Οι επενδυτές αγοράζουν μετοχές και ομόλογα ταυτόχρονα

BofA Merrill Lynch: Οι επενδυτές αγοράζουν μετοχές και ομόλογα ταυτόχρονα
Το ράλι των αμερικανικών μετοχών και η αποχώρηση των αποδόσεων στα ομόλογα είναι η αντίδραση στην αλλαγή στάσης από τη Fed
Αν και η αγορά ομολόγων λειτουργεί σαν να αναμένει ύφεση, στο χρηματιστήριο φαίνεται να επικρατεί αισιοδοξία ακόμα και για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας.
Στην πραγματικότητα όμως, -όπως σχολιάζει το CNBC- η Fed είναι εκείνη που προκαλεί ευθυμία στους επενδυτές ώστε να επενδύουν και στις δύο αγορές.
Κι αυτό γιατί όταν δημοσιοποιήθηκαν τα πρακτικά της Fed από τη συνεδρίαση της 30ης Ιανουαρίου, διαφαίνεται η πρόθεση να σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων και χαλάρωση του ισολογισμού της νωρίτερα από το αναμενόμενο.
«Φαίνεται ότι επιστρέφουμε σε περίοδο QE, όπου ο S&P συνεχίζει περίφημα και τα επιτόκια είναι σταθερά.
Πιστεύω ότι όλο αυτό σχετίζεται κυρίως με το guidance της Fed» υποστηρίζει ο Mark Cabana της Bank of America Merrill Lynch.
«Μετά τη συνεδρίαση της 30ης Ιανουαρίου, οι αποδόσεις είναι χαμηλότερες κατά περίπου 10 μονάδες βάσης (στο 10ετές) και το χρηματιστήριο έχει ενισχυθεί κατά 5%» επεσήμανε  ο ίδιος.
Το γεγονός ότι η αγορά ομολόγων έχει γίνει λιγότερα ασταθής είναι εμφανές στον δείκτη Merrill Lynch MOVE, που έχει επιστρέψει σε ιστορικό χαμηλό επίπεδοι που είχε το 2017 και μετά το 2018 αλλά και κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Αναφερόμενος σε αυτη την εξέλιξη, ο Cabana επισημαίνει «Πιστεύω ότι αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι η αβεβαιότητα είναι υψηλή και η Fed πολύ καταπραϋντική, με το να μειώνει τον κίνδυνο αντίδρασης της οποιαδήποτε στιγμή σύντομα.
Αυτό περιορίζει την ένταση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης