Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένει ο Erdogan: Η Τουρκία δεν έχει κάνει ποτέ γενοκτονία - Αυτό είναι προπαγάνδα της Δύσης

Επιμένει ο Erdogan: Η Τουρκία δεν έχει κάνει ποτέ γενοκτονία - Αυτό είναι προπαγάνδα της Δύσης
O Erdogan απηύθυνε προειδοποιήσεις και στην Ευρώπη σχετικά με το μεταναστευτικό
Σε... προπαγάνδα της Δύσης αποδίδει ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, τα περί γενοκτονίας από τους Τούρκους.
«Αυτός ο λαός, σε όλη τη ζωή του σε όλη την ιστορία του, δεν έκανε ποτέ γενοκτονία εναντίον οποιασδήποτε εθνότητας» δήλωσε ο Erdogan, ενώ νωρίτερα είχε τονίσει «Στον κόσμο και κυρίως στη Δύση κάνουν προπαγάνδα για δήθεν γενοκτονία των Αρμενίων».
Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι όλο αυτό είναι δουλειά των ιστορικών, «οι οποίοι θα πρέπει να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να λύσουν το ζήτημα».

Προειδοποιήσεις για το μεταναστευτικό

Εν τω μεταξύ, ο Erdogan απηύθυνε νέες προειδοποιήσεις προς την Ευρώπη για το μεταναστευτικό, ξεκαθαρίζοντας ότι αν υπάρξει νέο κύμα προσφύγων, η Τουρκία δεν θα το αντιμετωπίσει μόνη της.
Παράλληλα, τόνισε ότι η χώρα του δεν αντέχει ένα νέο κύμα προσφύγων.
Όπως είπε, υπάρχουν 260 εκατ. μετανάστες και περισσότεροι από 25 εκατ. πρόσφυγες σε όλον τον κόσμο, νούμερα τα οποία αυξάνουν μέρα με τη μέρα λόγω της πείνας, των εμφυλίων πολέμων, των τρομοκρατικών επιθέσεων, της πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας.
Ο Erdogan υπενθύμισε ότι η Τουρκία έχει ξοδέψει πάνω από 37 δισ. δολάρια για τους πρόσφυγες, την ώρα που η Ε.Ε. δεν έχει ακόμη εκταμιεύσει όλο το ποσό των 6 δισ. που της έχει υποσχεθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης