Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lloyds Bank: Ενισχύθηκαν κατά +24% τα κέρδη για το 2018, στα 4,4 δισ. στερλίνες - Στα 17,8 δισ. στερλίνες τα έσοδα

tags :
Lloyds Bank: Ενισχύθηκαν κατά +24% τα κέρδη για το 2018, στα 4,4 δισ. στερλίνες - Στα 17,8 δισ. στερλίνες τα έσοδα
Τα έσοδα της βρετανικής τράπεζας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +2% στα 17,8 δισ. στερλίνες
Άνοδο σημείωσαν τα καθαρά κέρδη του Ομίλου Lloyds Bank για το σύνολο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (20/2) στοιχεία της βρετανικής τράπεζας, η οποία ανακοίνωσε παράλληλα αύξηση του μερίσματος.
Ειδικότερα, τα κέρδη της βρετανικής τράπεζας σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +24% στα 4,4 δισ. στερλίνες, την ίδια στιγμή ωστόσο που οι αναλυτές προέβλεπαν περαιτέρω άνοδο των κερδών στα 4,6 δισ. στερλίνες.
Παράλληλα, τα καθαρά έσοδα σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +2% στα 17,8 δισ. στερλίνες, έναντι 17,5 δισ. στερλινών το προηγούμενο έτος, τνώ το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο διαμορφώθηκε κοντά στο 3%.
Η Lloyds ανακοίνωσε παράλληλα ετήσιο μέρισμα 3,21 πένες ανά μετοχή, γεγονός που αυξάνει τις συνολικές πληθωμές προς τους επενδυτές για το έτος σε περίπου 4 δισ. στερλίνες.
Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Antonio Horta-Osario χαρκατήρισε το 2018 ως ένα έτος «ισχυρής στρατηγικής και οικονομικής παράδοσης», προσθέτοντας ότι «έχοθμε παραδώσει ένα έτος με αυξημένα κέρδη και επιστροφές μαζί με την ισχυή κεφαλαιακή επένδυση και ως εκ τούτου ήμασταν σε θέση να συστήσουμε στους επενδυτές μας ένα αυξημένο μέρισμα κα μία αγορά ιδίων μετοχών».
«Κατά το 2018 η οικονομικά του Ηνωμένου Βασιλείο αποδείχθηκε ότι είναι ανθεκτική, με απασχόληση ρεκόρ και συνεχή αύξηση του ΑΕΠ», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lloyds Bank, διευκρινίζοντας ότι «αν και οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένουν αβέβαιες, η στατηγική μας συνεχίζει να προσφέρει στους πελάτες μας».
Παράλληλα, ο κ. Horta-Osario εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «με το μοναδικό μας επιχειρηματικό μας μοντέλο και την κορυφαία απόδοση στην αγορά μπορούμε να συνεχίσουμε να αυξάνουμε τις επενδύσεις στις προτάσεις των πελατών μας και να αναπτύξουμε τον τομέα ψηφιακής τραπεζικής, παρέχοντας ταυτόχρονα ισχυρές οικονομικές επιδόσεις και κορυφαίες αποδόσεις στην αγορά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης