Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Δεν ταυτίζονται όλοι με το ΣΥΡΙΖΑ ή με τη ΝΔ – Το Ποτάμι καλύπτει το κενό

Θεοδωράκης: Δεν ταυτίζονται όλοι με το ΣΥΡΙΖΑ ή με τη ΝΔ – Το Ποτάμι καλύπτει το κενό
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επαφή με το ρεύμα Macron είπε ο κ.Θεοδωράκης
Την θέση ότι δεν ταυτίζονται όλοι με το ΣΥΡΙΖΑ ή με τη ΝΔ και ότι το κενό αυτό συνεχίζει να το καλύπτει το Ποτάμι διατύπωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη μετεκλογική στάση του κόμματος του.
«Η χώρα δεν μπορεί να οδηγηθεί από εκλογές σε εκλογές χωρίς κυβέρνηση.
Το Ποτάμι, όπως έχει αποφασίσει στο Συνέδριό του, θα ενισχύσει μετά τις εκλογές μια κυβέρνηση που θα συμφωνήσει με τις 5 προτεραιότητες του Κινήματός μας» είπε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος σχετικά με την πορεία του Ποταμιού στις ευρωεκλογές, υποστήριξε ότι «το Ποτάμι θα συνεχίσει να είναι σε επαφή με το ρεύμα Μακρόν γιατί οι προτάσεις του για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση - ευρωπαϊκό υπουργείο οικονομικών, ευρωπαϊκός στρατός - είναι οι θέσεις του Ποταμιού που οδηγούν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης».
«Σε μια Βουλή που όλοι σκέφτονται το συμφέρον τους, το Ποτάμι θα συνεχίσει να μην σκέφτεται πάντα αυτό που το συμφέρει.
Ας υπάρχουν και κάποιοι στον πολιτικό ορίζοντα που δεν θα σκέφτονται πάντα την επανεκλογή τους και πώς θα μαζέψουν ψήφους» τόνισε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν θέλει να γίνει επαγγελματίας πολιτικός που θα έχει ως αποκλειστικό γνώμονα την επανεκλογή του.
«Το εύκολο για μας θα ήταν να μπούμε κάτω από τις φτερούγες, είτε του κ. Τσίπρα, είτε του κ. Μητσοτάκη, αντί να επιμένουμε στον δύσκολο δρόμο της αυτονομίας.
Για μας η αλήθεια αξίζει, την έχουμε υπερασπιστεί με συνέπεια και κανείς δεν μπορεί να παρουσιάσει ένα βίντεο που άλλα λέγαμε χθες και άλλα λέμε σήμερα» είπε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος ερωτηθείς για τα δικά του λάθη, υπογράμμισε πως «δεν μπήκε στην πολιτική έχοντας ως προτεραιότητα να καλύψει τα νώτα του και να φτιάξει κομματικούς μηχανισμούς».
«Τα όποια λάθη μου, που προφανώς υπήρξαν γιατί δεν ήμουνα επαγγελματίας της πολιτικής, δεν στοίχισαν κάτι στη χώρα, στοίχισαν σε μένα και στο Κίνημα μας.
Αντιθέτως, τα περισσότερα λάθη των άλλων έχουν αρνητικές συνέπειες στην κοινωνία.
Το Ποτάμι συνεχίζει να καλύπτει ένα κενό γιατί όλος ο κόσμος δεν ταυτίζεται με τη ΝΔ, ούτε βέβαια με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όλα αυτά που ζούμε το τελευταίο διάστημα είναι μια αποκρουστική όψη της πολιτικής, που απογοητεύει τους πολίτες και τους απομακρύνει από την πολιτική» υποστήριξε ο κ.Θεοδωράκης.
Αναφερόμενος στο θέμα του Πολάκη, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι ζητείται πολίτης που να έχει πάρει αυτή την εποχή δάνειο ύψους 100.000 ευρώ με τους ίδιους όρους που συνοδεύουν το δάνειο του υπουργού της Κυβέρνησης. «Είναι προβληματικό σε μια εποχή τραπεζικής ασφυξίας να μην δίνονται ξεκάθαρες απαντήσεις για τους όρους που δανειοδοτήθηκε ένας υπουργός της κυβέρνησης.
Το καθεστώς της ασυλίας των βουλευτών, άρα και των υπουργών, παραμένει προβληματικό» τόνισε ο κ.Πολάκης, λέγοντας ότι σε περίπτωση που έρθει το θέμα της ασυλίας του κ. Πολάκη στη Βουλή αυτός πάλι που θα αποφασίσει θα είναι η κυβερνητική πλειοψηφία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης