Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hunt (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Η καθυστέρηση του Brexit δε θα λύσει το πρόβλημα - Το σχέδιο May μπορεί να περάσει από το κοινοβούλιο

Hunt (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Η καθυστέρηση του Brexit δε θα λύσει το πρόβλημα - Το σχέδιο May μπορεί να περάσει από το κοινοβούλιο
Ο Βετανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι το σχέδιο της πρωθυπουργού Theresa May μπορεί να περάσει από το κοινοβούλιο
Στο γεγονός ότι η παράταση της προθεσμίας αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις 29 Μαρτίου δεν πρόκειται να επιλύσει τα προβλήματα που σχετίζονται με την έλλειψη συμφωνίας μεταξύ των βρετανών πολιτικών αναφέρθηκε σήμερα (20/2) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Jeremy Hunt, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Βερολίνο.
Ειδικότερα, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η 29η Μαρτίου αποτελεί μία «νομικά δεσμευτική προθεσμία» για το Brexit, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να βρει έναν τρόπο να περάσει τη συμφωνία από τη Βουλή των Κοινοτήτων.
Ωστόσο, ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η συμφωνία για το Brexit μπορεί να περάσει από το βρετανικό κοινοβούλιο εφόσον ο γενικός εισαγγελές της κυβέρνησης είναι σε θέση να αλλάξει τη συμβουλή του στο κοινοβούλιο, αναφορικά με το ζήτημα του ιρλανδικού backstop.
«Μπορούμε να περάσουμε τη συμφωνία από το κοινοβούλιο, εφόσον μπορούμε να έχουμε μία συμφωνία όπου ο γενικός εισαγγελίες μπορεί να αλλάξει τις συμβουλές του στο κοινοβολύλιο», σχολίασε ο κ. Hunt, προσθέτοντας ότι «αυτό θα είναι το κλειδί για το ξεκλείδωμά του».
«Με όραμα και κρατική στάση και από τις δύο πλευρές, μπορεί να γίνει αυτό και ευελπιστώ ότι θα γίνει», καταληγει ο Βρετανός υπουργός, ο οποίος αναμένεται να μεταβεί σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτές τις μέρες, προκειμένου να πείσει του Ευρωπαίους ηγέτες να προσφέρουν περαιτέρω παραχωρήσεις για το ζήτημα του ιρλανδικού backstop.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βερολίνο, ο κ. Hunt αναμένεται να αναφερθεί στη «βαριά ευθύνη» που έχουν και οι δύο πλευρές ώστε να συνάψουν μία συμφωνία για το Brexit, καθώς συμφωνα με τον ίδιο μία αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία θα ήταν «βαθιά επιζήμια οικονομικά και πολιτικά».
«Μέσα στις επόμενες ζωτικές εβδομάδες μπροστά μας, το να στεκόμαστε πίσω και να ελπίζουμε ότι το Brexit θα λυθεί μόνο του δε θα είναι αρκετό», αναφέρει ο Βρετανός υπουργός, προσθέτοντας ότι «πρέπει να κάνουμε όλα όσα μπορούμε ώστε να εξασφαλίσουμε ότι θα επιτευχθεί μία συμφωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης