Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Παραιτήθηκαν τρεις βουλευτές από το κόμμα της May, λόγω «καταστροφικής» διαχείρισης του Brexit

Βρετανία: Παραιτήθηκαν τρεις βουλευτές από το κόμμα της May, λόγω «καταστροφικής» διαχείρισης του Brexit
Τρεις φιλοευρωπαίοι βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας υπέβαλαν την παραίτησή τους, καταγγέλλοντας την καταστροφική διαχείριση του Brexit από τη βρετανική κυβέρνηση 
Τρεις φιλοευρωπαίοι βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας υπέβαλαν σήμερα (20/2/2019) την παραίτησή τους και προσχώρησαν στην Ομάδα των Ανεξάρτητων (Independent Group), καταγγέλλοντας την καταστροφική διαχείριση του Brexit από τη βρετανική κυβέρνηση και καταφέροντας πλήγμα στη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May, που βλέπει το κόμμα της να κατακερματίζεται.
Οι τρεις βουλευτές, οι οποίοι επέκριναν την στρατηγική του Brexit, η οποία επιβάλλεται από τους ευρωσκεπτικιστές Τόρις αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: «Παραιτούμαστε λόγω της καταστροφικής διαχείρισης του Brexit».
Οι Anna Soubry, Sarah Wollaston και Heidi Allen εκφράζουν σε επιστολή που απηύθυναν προς τη May την πρόθεσή τους να προσχωρήσουν στην Ομάδα των Ανεξάρτητων που δημιουργήθηκε από επτά βουλευτές που παραιτήθηκαν από το Εργατικό Κόμμα.
Οι τρεις βουλευτές των Τόρις είχαν πάρει θέση κατά του Brexit στο δημοψήφισμα του 2016.
«Το Brexit επανακαθόρισε το Συντηρητικό Κόμμα -ακυρώνοντας όλες τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για τον εκσυγχρονισμό του», γράφουν οι τρεις γυναίκες, που θεωρούν ότι το κόμμα των Τόρις έχει εγκαταλείψει τις αρχές και τις αξίες του.
Καταγγέλλουν την στροφή προς τα δεξιά που επιχειρείται από το κυβερνών κόμμα υπό την επιρροή του European Research Group, μία ομάδα ευρωφοβικών βουλευτών που συνιστούν «κόμμα στην καρδιά του κόμματος», και του DUP , του προτεσταντικού Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας, από το οποίο εξαρτά η May την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία.
«Εμείς δεν έχουμε αλλάξει.
Το κόμμα άλλαξε και δεν αντιπροσωπεύει πλέον τις αξίες και τις πεποιθήσεις που μοιραζόμασταν με εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο», γράφουν.
«Η χαριστική βολή ήταν η καταστροφική διαχείριση του Brexit από την κυβέρνηση αυτή», γράφουν καταγγέλλοντας τις «καταστροφικές συνέπειες» που επικρέμανται για την βρετανική οικονομία και κοινωνία από το σενάριο μίας εξόδου άνευ συμφωνίας με την ΕΕ.
«Δεν θα περιμένουμε τα πόδια μας να φθάσουν στο χείλος του γκρεμού», προειδοποιούν αιτιολογώντας την απόφασή τους να προσχωρήσουν στην Ομάδα των Ανεξάρτητων, «δίνοντας έτσι προτεραιότητα στα συμφέροντα των ψηφοφόρων μας και της χώρας».
Οι παραιτήσεις θέτουν τη May σε ακόμη ασθενέστερη θέση στο Κοινοβούλιο, όπου η συμφωνία για το Brexit απερρίφθη από την συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών τον περασμένο μήνα.
Απειλούν επίσης να υπονομεύσουν την διαπραγματευτική θέση της πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, όπου επιστρέφει το απόγευμα σήμερα για συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, χωρίς, ωστόσο, ευνοϊκές προοπτικές.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης