Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Η συμφωνία για το Brexit θα επιστρέψει στο κοινοβούλιο το συντομότερο δυνατόν

May: Η συμφωνία για το Brexit θα επιστρέψει στο κοινοβούλιο το συντομότερο δυνατόν
Μια αναθεωρημένη συμφωνία για το Brexit θα έρθει προς ψήφιση στο κοινοβούλιο το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε η Theresa May
Τη δέσμευση ότι μια αναθεωρημένη συμφωνία για το Brexit θα έρθει προς ψήφιση στο κοινοβούλιο το συντομότερο δυνατόν, έδωσε σήμερα (20/2/2019) η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι αυτό θα γίνει μόνο όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, αφού εξασφαλίσει αλλαγές από τους Ευρωπαίους ηγέτες.
«Προφανώς βρισκόμαστε σε αυτές τις συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα φέρουμε εκ νέου μια ψηφοφορία σε αυτό το κοινοβούλιο, όταν είναι δυνατόν να υπάρξει συμφωνία που θα αντιμετωπίζει τα θέματα που έχει θέσει η Βουλή των Κοινοτήτων», ανέφερε, μιλώντας στο κοινοβούλιο.
«Έχουμε ακούσει τη Βουλή των Κοινοτήτων, εργαζόμαστε πάνω στις απόψεις της Βουλής των Κοινοτήτων με την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα προβούμε σε εκ νέου ψηφοφορία όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή για κάτι τέτοιο», πρόσθεσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.
Παράλληλα, με ανακοίνωσή της, η May εξέφρασε τη θλίψη της για την απόφαση των τριών βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος να παραιτηθούν και να ενταχθούν στη νέα «Ανεξάρτητη Ομάδα» των οχτώ παραιτηθέντων βουλευτών του Εργατικού Κόμματος.
«Θλίβομαι από αυτή την απόφαση, είναι άνθρωποι που υπηρέτησαν με αφοσίωση το κόμμα μας για πολλά χρόνια και τους ευχαριστώ για αυτό.
Φυσικά, η ένταξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ υπήρξε αιτία διαφωνιών τόσο στο κόμμα μας όσο και στην χώρα για πολύ καιρό.
Ο τερματισμός αυτής της ένταξης μετά από τέσσερις δεκαετίες δεν θα ήταν ποτέ εύκολος.
Αλλά ολοκληρώνοντας την δέσμευση στο μανιφέστο μας και εφαρμόζοντας την απόφαση του βρετανικού λαού κάνουμε το σωστό για την χώρα.
Και με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά ενωμένοι προς ένα καλύτερο μέλλον. Είμαι αποφασισμένη, υπό την δική μου ηγεσία, το Συντηρητικό κόμμα να προσφέρει πάντα αξιοπρεπή, μετριοπαθή και πατριωτική πολιτική, την οποία αξίζει αυτή η χώρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η May.
Αργότερα, μιλώντας στο κοινοβούλιο, δήλωσε ότι ποτέ δεν είχε σκεφτεί ότι θα έβλεπε το Εργατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης να κατηγορείται από πρώην μέλος του για αντισημιτισμό.
«Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα ερχόταν μια ημέρα που οι Εβραίοι... θα ανησυχούσαν για το μέλλον τους στη χώρα», δήλωσε στο κοινοβούλιο.
«Και ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα έβλεπα μια ημέρα που το κάποτε υπερήφανο Εργατικό Κόμμα θα κατηγορείτο για θεσμικό αντισημιτισμό από πρώην μέλος αυτού του κόμματος», πρόσθεσε,
Αναφορικά με τη Honda και την πρόθεσή της να κλείσει το εργοστάσιό της στη Βρετανία, η May δήλωσε ότι η εξέλιξη ήταν βαθιά απογοητευτική, αλλά τόνισε ότι δεν μπορεί να κατηγορηθεί γι’ αυτό η επερχόμενη αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Η απόφαση της Honda είναι βαθιά απογοητευτική.
Έχουν καταστήσει απολύτως σαφές ότι αυτή η απόφαση δεν σχετίζεται με το Brexit.
Αυτή είναι μια απόφαση που σχετίζεται με τις αλλαγές στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων», δήλωσε η May.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης