Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στη Wall Street, με το «βλέμμα» σε Fed και εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας

tags :
Νευρικότητα στη Wall Street, με το «βλέμμα» σε Fed και εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας
Οι επενδυτές παρακολουθούν τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας, ενώ αναμένουν και τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed
Με οριακές μεταβολές άνοιξε σήμερα (20/2/2019) η Wall Street, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας, ενώ αναμένουν και τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Υπενθυμίζεται ότι ΗΠΑ και Κίνα προσπαθούν να εξασφαλίσουν μια εμπορική συμφωνία μέχρι την 1η Μαρτίου, καθώς μετά από αυτή την ημερομηνία είναι προγραμματισμένο να αυξηθούν οι δασμοί στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών ύψους 200 δισ. δολ., στο 25% από 10%.
Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, διαβεβαίωσε πως οι συνομιλίες μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον για τις εμπορικές σχέσεις «πάνε καλά, πολύ καλά».
Παράλληλα, εκτίμησε ότι οι προθεσμία έως την 1η Μαρτίου 2019 που έχει δοθεί από τις δύο πλευρές για συμφωνία, δεν είναι ακατόρθωτη.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται οριακά κατά 0,1% στις 25.909 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει οριακή άνοδο στις 2.780 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,2% υψηλότερα, στις 7.498 μονάδες.


Την ίδια ώρα, τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται στα πρακτικά που αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το βράδυ η Fed, από τη συνεδρίασή της στις 30 Ιανουαρίου.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ επεσήμανε τότε ότι θα είναι «υπομονετική» ως προς τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, ενώ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια.
Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με προσοχή τα πρακτικά, προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με το πόσο η Fed σχεδιάζει να παραμείνει «υπομονετική».
Σημάδια ότι η κεντρική τράπεζα θα απέχει προς το παρόν από νέες αυξήσεις των επιτοκίων έχουν προσφέρει στήριξη στις αμερικανικές μετοχές, με τους μεγάλους δείκτες να καταγράφουν κέρδη άνω του 4% από την τελευταία συνεδρίαση της Fed.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της CVS Health σημειώνει «βουτιά» άνω του 8%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη κατώτερα των προσδοκιών για το 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης