Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Το έξυπνο χρήμα στρέφεται στο χρυσό - Προ των πυλών φόροι περιουσίας

tags :
Phoenix Capital: Το έξυπνο χρήμα στρέφεται στο χρυσό - Προ των πυλών φόροι περιουσίας
Phoenix Capital: Το έξυπνο χρήμα στρέφεται στο χρυσό - Προ των πυλών φόροι περιουσίας και κατασχέσεις
Η τιμή του χρυσού (1343,98 δολάρια η ουγγιά, στις 19:10 ώρα Ελλάδος) συνεχίζει να αυξάνεται, καταγράφοντας άνοδο 14% τους τελευταίους έξι μήνες και τώρα «φλερτάρει» με τα υψηλά του 2018.



Αν ψάχνετε να καταλάβετε γιατί ο  η τιμή του χρυσού συνεχίζει την ανοδική της πορεία, δεν χρειάζεται παρά να ακούσετε ότι όλο και περισσότεροι πολιτικοί ζητούν φόρους περιουσίας και κατασχέσεις καταθέσεων αναφέρει στο τελευταίο της report η εταιρία παροχής επενδυτικών συμβουλών Phoenix Capital.
Στα σχέδια των πολιτικών δεν είναι η φορολόγηση μόνο των υπερ-πλούσιων, αλλά να δημιουργηθεί ένας κοινός φόρος πλούτου και για αυτό το λόγο το έξυπνο χρήμα μετακινείται προς το χρυσό...
Παράλληλα το έξυπνο χρήμα γνωρίζει επίσης ότι οι Κεντρικές Τράπεζες είναι παγιδευμένες... και θα αναγκαστούν να ενεργοποιήσουν σύντομα εκ νέου το τύπωμα χρήματος (προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης, QE).
Την περασμένη εβδομάδα, η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, όλες εγκατέλειψαν κάθε προσποίηση περί ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής.
Ενώ δεν έχουν ακόμη αρχίσει την ποσοτική χαλάρωση ακόμα, είναι τώρα μόνο θέμα χρόνου νε ξεκινήσουν εκ νέου.
Η τιμή του χρυσού αυξάνεται οι επενδυτές αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο που δεν μπορεί να υποτιμηθεί από την Κεντρική Τράπεζα ή να «κλαπεί» από τους πολιτικούς μέσω νέων φορολογικών νόμων.
Το έξυπνο χρήμα γνωρίζει ότι και τα δύο από αυτά τα στοιχεία (κατάσχεση καταθέσεων και υποτίμηση των νομισμάτων) θα λάβουν χώρα στο όχι και τόσο μακρινό  μέλλον.
Με απλά λόγια, το έξυπνο χρήμα γνωρίζει ότι είναι θέμα χρόνου η επιβολή οριζόντιου φόρου περιουσίας και η κατάσχεση καταθέσεων.
Βλέπουμε ήδη τις πολιτικές ελίτ να απαιτούν φόρους περιουσίας ύψους 1% ή περισσότερο σε άτομα με υψηλή καθαρή αξία.
Και αν νομίζετε ότι ένας φόρος περιουσίας ύψους 1% στα άτομα υψηλής καθαρής αξίας είναι ακραίες, θυμηθείτς ότι το ΔΝΤ, το οποίο χρησιμοποιεί η πολιτική τάξη για να δικαιολογήσει τις οικονομικές τις πολιτικές, έχει ήδη ζητήσει 10% φόρο περιουσίας ια όλους.
Αυτό είναι μόνο η αρχή.
Πράγματι, ίσως ο μοναδικός πλέον «φρικτός» φόρος περιουσίας που υπάρχει είναι εφικτός εδώ και πολλά χρόνια από τις Κεντρικές Τράπεζες.
Αυτός δεν είναι άλλος από την πολιτική αρνητικών επιτοκίων ή NIRP.
Με την πολιτική NIRP, όποιος δανείζει χρήματα στην κυβέρνηση επιβαρύνεται γι 'αυτό.
Κυριολεκτικά πληρώνετε την κυβέρνηση για το δικαίωμα δανεισμού χρημάτων.
Οι συνέπειες είναι πολύ χειρότερες από αυτό.
Επειδή τα κρατικά ομόλογα αποτελούν το θεμέλιο του τρέχοντος χρηματοπιστωτικού μας συστήματος, όταν πάνε στο NIRP, όλα τα επιτόκια προσαρμόζονται αναλόγως.
Αυτό περιλαμβάνει και με τις τραπεζικές καταθέσεις, οπότε οι καταθέτες πληρώνουν την τράπεζα για το δικαίωμα να κρατούν τα χρήματά τους εκεί.
Επί του παρόντος, ομόλογα αξίας 11 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έχουν αρνητικές αποδόσεις, αύξηση 16% από τον Οκτώβριο του 2018.
Αυτό είναι μόνο η αρχή…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης