Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Οι υποστηρικτές του Ahmadinejad προσπαθούν να ανατρέψουν τον πρόεδρο Ruhani

tags :
Ιράν: Οι υποστηρικτές του Ahmadinejad  προσπαθούν να ανατρέψουν τον πρόεδρο Ruhani
Ιράν: Οι υποστηρικτές του Ahmadinejad  προσπαθούν να ανατρέψουν τον πρόεδρο Ruhani
Η κλήτευση του Ιρανού προέδρου H. Ruhani στο κοινοβούλιο, προκειμένου να απαντήσει σε σειρά θεμάτων σχετικών με την οικονομία είναι μια προσπάθεια των υποστηρικτών του προκατόχου του να ανατρέψουν την κυβέρνηση, προειδοποίησε σήμερα (20/2) το γραφείο του προέδρου.
Οι υποστηρικτές του πρώην προέδρου M. Ahmadinejad "ήταν εξ αρχής κατά της κυβέρνησης του προέδρου Ruhani και ήλπιζαν από τότε για την πτώση του", δήλωσε ο προσωπάρχης του τελευταίου, M. Vaezi.
Ο Vaezi εμφανίστηκε βέβαιος ότι αυτή τη "προπαγανδιστική ενέργεια" θα αποτύχει, όπως μετέδωσε το πρακτορείο IRNA.
Πολλοί σκληροπυρηνικοί, από τους 290 βουλευτές του ιρανικού κοινοβουλίου, πιέζουν ώστε να κλητευθεί ο πρόεδρος με αφορμή τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στη χώρα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ISNA, θα ζητηθεί από τον Ruhani να απαντήσει σε 14 θέματα, μεταξύ των οποίων για την ανεργία και τον πληθωρισμό. Δεν είναι σαφές προς το παρόν το πότε θα γίνει αυτό.
Το Ιράν έχει βυθιστεί σε οικονομική κρίση αφότου οι ΗΠΑ επανέφεραν τις κυρώσεις, πέρσι.
Η ισοτιμία του νομίσματός του έναντι των άλλων πέφτει κατακόρυφα ενώ ο πληθωρισμός αυξάνεται και οι εξαγωγές πετρελαίου μειώνονται.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν νωρίτερα ότι η κλήτευση του Ruhani στο κοινοβούλιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης