Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Δύσκολο να ξεφύγει το ευρώ από το εύρος 1,12 - 1,16 δολ. σύντομα

Societe Generale: Δύσκολο να ξεφύγει το ευρώ από το εύρος 1,12 - 1,16 δολ. σύντομα
Στο σημερινό εύρος του 1,12 - 1,16 θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται βραχυπρόθεσμα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, εκτιμά η Societe Generale
Στο σημερινό εύρος του 1,12 - 1,16 θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται βραχυπρόθεσμα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, όπως εκτιμά η Societe Generale.
«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δημοσίευσε πρόσφατα στοιχεία για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών του Δεκεμβρίου, τα οποία έδειξαν ότι οι ευρωπαϊκές αγορές ξένου μακροπρόθεσμου χρέους επιβραδύνεται, ενώ οι ξένες πωλήσεις μακροπρόθεσμου χρέους σε ευρώ επιβραδύνονται επίσης.
Το αποτέλεσμα είναι μια σημαντική επιβράδυνση των καθαρών εκροών μακροπρόθεσμων μετρητών, καθώς η ΕΚΤ επιβράδυνε τις δικές της αγορές ομολόγων», αναφέρει η SocGen.
«Η ΕΚΤ δεν αποτελεί πλέον σημαντική κινητήρια δύναμη για τον τρόπο με τον οποίο ανακυκλώνεται το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Ευρώπης, κάτι που είναι θετικό για το ευρώ, αλλά αντισταθμίζεται από όλους τους αρνητικούς παράγοντες για το ευρώ που βρίσκονται εκεί έξω», συνεχίζει η SocGen.
«Δυσκολευόμαστε να δούμε πώς θα μπορούσε να ξεφεύγει η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου από το εύρος 1,12 - 1,16 οποιαδήποτε στιγμή σύντομα», προσθέτει η SocGen.
Σήμερα, το ευρώ ενισχύεται κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,137 δολ., με τους επενδυτές να αναμένουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), στις 30 Ιανουαρίου 2019.


Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ επεσήμανε τότε ότι θα είναι «υπομονετική» ως προς τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, ενώ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια.
Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με προσοχή τα πρακτικά, προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με το πόσο η Fed σχεδιάζει να παραμείνει «υπομονετική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης