Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βουλγαρία επικύρωσε το Πρωτόκολλο Ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ

Η Βουλγαρία επικύρωσε το Πρωτόκολλο Ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ
Η Βουλγαρία επικύρωσε το Πρωτόκολλο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ
Το Πρωτόκολλο Ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ κύρωσε ομόφωνα σήμερα (20/2) η βουλγαρική βουλή παρουσία του προέδρου της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας, Talat Xhaferi.
«Η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ είναι ιστορική για την Συμμαχία.
Η Βουλγαρία υποστηρίζει με συνέπεια, την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και έχει αναλάβει τη δέσμευση να εργαστεί, με σκοπό να ενθαρρύνει τη διαδικασία ενσωμάτωσης της χώρας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς και τις μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό, που αποσκοπούν στη σταθερότητα της περιοχής», δήλωσε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ της Βουλγαρίας Ekaterina Zakharieva, στη Βουλή, πριν την κύρωση του Πρωτοκόλλου.
Συμπλήρωσε ότι η πολιτική διεύρυνσης του ΝΑΤΟ, θεωρείται ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία προόδου των χωρών.
«Η ενταξιακή πορεία της γείτονος δεν ήταν εύκολη.
Η μελλοντικές κοινές ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών θα συμβάλουν στην αναβάθμιση των αμυντικών ικανοτήτων τους», επεσήμανε, συμπληρώνοντας πως η Βουλγαρία θα συνεχίσει να στηρίζει τη Βόρεια Μακεδονία στην υλοποίηση των αναγκαίων εσωτερικών μεταρρυθμίσεων, με σκοπό την προσχώρηση της χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
«Η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ σημαίνει ένα νέο στάδιο στις σχέσεις μας.
Πρωταρχική σημασία έχουν τώρα η βελτίωση των υποδομών και η κατασκευή αυτοκινητόδρομων.
Έτσι θα δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες για τους μελλοντικούς επενδυτές, με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν οι οικονομίες των δύο χωρών μας».
Κατά την έναρξη της τακτικής συνεδρίασης της κυβέρνησης, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Boyko Borisov ευχαρίστησε τους βουλευτές για την κύρωση του Πρωτοκόλλου Ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζοντας την κύρωση «σοφή απόφαση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης