Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Άμεσα η πώληση μονάδων από Ανδρομέδα - Σελόντα - Νηρέα, υπάρχουν ενδιαφερόμενοι

tags :
Άμεσα η πώληση μονάδων από Ανδρομέδα - Σελόντα - Νηρέα, υπάρχουν ενδιαφερόμενοι
Άμεσα η πώληση μονάδων από Ανδρομέδα - Σελόντα - Νηρέα, υπάρχουν ενδιαφερόμενοι
Γρήγορα θα γίνει η πώληση των μονάδων από το νέο σχήμα που θα δημιουργηθεί καθώς οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενες.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ήδη ενδιαφερόμενοι να αγοράσουν μονάδες που πρέπει να παραχωρηθούν και συγκεκριμένα 50.000 γόνο και 10.000 ιχθύων.
Η πώληση θα γίνει με την επίβλεψη στελέχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις.
Το γεγονός ότι το σχήμα Amerra Capital και Mubadala ανέμενε μία τέτοια απόφαση και η πληροφορία ότι υπάρχουν ήδη ενδιαφερόμενοι, λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίησης της απόφασης της Επιτροπής, δείχνει ότι δεν χάθηκε χρόνος.
Έτσι μόλις ολοκληρωθεί η πώληση θα γίνει και η συναλλαγή για τη μεταβίβαση των μετοχών με το τίμημα που έχει ήδη ανακοινωθεί και όπως όλα δείχνουν δεν θα υπάρξει σημαντική καθυστέρηση.
Αμέσως μετά έρχεται το χρηματιστηριακό ζήτημα, δηλαδή της κατάθεσης των δημόσιων προτάσεων προς τους υπόλοιπους μετόχους.
Τότε πιθανότατα να υπάρξει εμπλοκή στην έξοδο των δύο μετοχών (Σελόντα και Νηρεύς) από το ταμπλό καθώς οι μέτοχοι μειοψηφίας και πρώην βασικοί μέτοχοι των δύο εταιρειών έχουν συνασπιστεί, με σκοπό τον έλεγχο της διαδικασίας.
Συγκεκριμένα, υπενθυμίζεται πως στην Νηρεύς ο κ.Μπελλές και ο κ.Χαβιάρας μαζί με το Linnaeus Fund κατείχαν την ημέρα που ανακοίνωσαν (Οκτώβριο 2018) 12,2%.
Στη Σελόντα οι παλιοί μέτοχοι (Ιωάννης και Βασίλης Στεφανής, Γιάννης Ανδριανόπουλος και Linnnaeus), είχαν το 9,6% του συνόλου των μετοχών.
Μέχρι σήμερα δεν έχουν ανακοινώσει κάποια μεταβολή του ποσοστού.
Ο όγκος στη μετοχή της Σελόντα συχνά είναι σημαντικός και από την αρχή του έτους η μετοχή καταγράφει άνοδο 70% περίπου.
Στην Νηρεύς δεν παρατηρείται σημαντική αύξηση του όγκου συναλλαγών και η άνοδος από την αρχή του έτους είναι περιορισμένη.
Ωστόσο από την πλευρά του αγοραστή δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση για να μπει σε συζητήσεις για βελτίωση του τιμήματος για παράδειγμα.
Άλλωστε η συμφωνία προβλέπει αυξήσεις κεφαλαίου στις δύο εταιρείες και αν οι παλιοί μέτοχοι δεν καλύψουν τα κεφάλαια που τους αναλογούν θα υπάρξει dilution, επομένως η έξοδος από το ταμπλό μπορεί να επιτευχθεί σε δεύτερο χρόνο.
Σημειώνεται πως οι δύο εισηγμένες δεν ανακοίνωσαν αποτελέσματα εννεαμήνου, αλλά το εξάμηνο κατέγραψε σημαντικές ζημιές λόγω Τουρκίας και υπήρχε η εκτίμηση ότι η τάση θα συνεχιστεί και στο σύνολο της χρήσης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης