Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κοινή πηγή ανησυχίας για Ινδία - Σαουδική Αραβία η τρομοκρατία

tags :
Κοινή πηγή ανησυχίας για Ινδία - Σαουδική Αραβία η τρομοκρατία
Κοινή πηγή ανησυχίας για Ινδία - Σαουδική Αραβία η τρομοκρατία
Θερμή υποδοχή στον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας επεφύλαξε η Ινδία, με τον πρωθυπουργό της, N. Mondi, να "σπάει" το πρωτόκολλο και να υποδέχεται ο ίδιος τον πρίγκιπα στο αεροδρόμιο.
Η τρομοκρατία αποτελεί κοινή πηγή ανησυχίας για το Ριάντ και το Νέο Δελχί, δήλωσε ο πρίγκιπας διάδοχος Mohammed bin Salman, σημειώνοντας ότι η χώρα του προτίθεται να προχωρήσει στην ανταλλαγή πληροφοριών για την αντιμετώπισή της.
Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ινδό πρωθυπουργό στο Νέο Δελχί, ο πρίγκιπας Mohammed bin Salman δήλωσε ότι η Σαουδική Αραβία προτίθεται να έχει πολιτική συνεργασία με την Ινδία.
"Όσον αφορά το θέμα του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας, το οποίο αποτελεί κοινή πηγή ανησυχίας, θέλουμε να πούμε στην Ινδία ότι εμείς θα συνεργαστούμε με κάθε τρόπο και με την ανταλλαγή πληροφοριών", σημείωσε ο πρίγκιπας διάδοχος.
Η επίσκεψη του Mohammed bin Salman στο Νέο Δελχί γίνεται μερικές ημέρες μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο διαφιλονικούμενο ινδικό κρατίδιο Τζαμού και Κασμίρ από την οποία σκοτώθηκαν 40 Ινδοί χωροφύλακες.
Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβε μια οργάνωση μαχητών που εδρεύει στο Πακιστάν.
Στην συνέντευξη αυτή Τύπου, ο Mondi σημείωσε ότι συμφώνησε με τη Σαουδική Αραβία να ενισχύσουν την συνεργασία τους στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και στην ναυτική και ηλεκτρονική ασφάλεια.
Νωρίτερα σήμερα (20/2) ο πρίγκιπας διάδοχος έγινε δεκτός με επίσημη τελετή στο επιβλητικό προεδρικό μέγαρο στο Νέο Δελχί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης