Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντεπίθεση από την κυβέρνηση με στροφή προς τη θετική ατζέντα - Οι κινήσεις... δείχνουν πρόωρες εκλογές

tags :
Αντεπίθεση από την κυβέρνηση με στροφή προς τη θετική ατζέντα - Οι κινήσεις... δείχνουν πρόωρες εκλογές
Αντεπίθεση από την κυβέρνηση με στροφή προς τη θετική ατζέντα
Φυγή προς τα εμπρός με αλλαγή ατζέντας επιχειρεί ο πρωθυπουργός στη σκιά από το βαρύ κλίμα που προκάλεσε η υπόθεση του Παύλου Πολάκη, κηρύσσοντας συνάμα την  έναρξη της προεκλογικής περιόδου με την πρώτη ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό.
Ο Αλέξης Τσίπρας σε ένα υπουργικό συμβούλιο που διήρκησε μόλις μία ώρα, υποβάθμισε σε παραπολιτικό κουτσομπολιό όπως είπε το θόρυβο των τελευταίων ημερών δίνοντας το σύνθημα της αντεπίθεσης στους υπουργούς του μέσω των θετικών μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση όπως επίσης και της επιχείρησης διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ στον κεντροαριστερό χώρο.
Σε κάθε περίπτωση, τα μηνύματα που εξέπεμψαν από το υπουργικό ήταν δύο: η αλλαγή της ατζέντας από ζητήματα που προκαλούν φθορά στην κυβέρνηση και ο χρόνος των εκλογών. Και μπορεί ο πρωθυπουργός να μίλησε για τον Οκτώβριο, ωστόσο, όλες οι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται, δείχνουν περισσότερο το Μάιο.
Τόσο με τη βροχή των νομοθετημάτων που θα έρθουν στη Βουλή το επόμενο διάστημα αλλά και τα δίχτυα που εξακολουθεί να ρίχνει η κυβέρνηση προς τον μεσαίο χώρο. Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για ένα ευρύ δημοκρατικό φάσμα που συσπειρώνεται γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να εξηγήσει και την επιλογή του να τοποθετήσει στην κυβέρνηση τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τον Θάνο Μωραΐτη και τον Άγγελο Τόλκα. Καθώς φαίνεται, ο κ. Τσίπρας επιμένει στο άνοιγμα προς την Κεντροαριστερά, άλλωστε το κατέστησε σαφές την Τετάρτη και αναμένεται να ακολουθήσει σειρά πρωτοβουλιών φλερτ προς τον εν λόγω χώρο από τα κάτω βέβαια διότι η Φώφη Γεννηματά λέει όχι.

Αλλαγή ατζέντας από τον Πολάκη

Αυτό τροφοδοτεί τις συζητήσεις για νέες μεταγραφές σε συνέχεια των πρωτοβουλιών. Επίσης είναι πια σαφές ότι ήταν ένα υπουργικό που έγινε στον απόηχο της σφοδρής σύγκρουσης Στουρνάρα - κυβέρνησης.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στους δύο πρωταγωνιστές βάζοντας φρένο στον Παύλο Πολάκη καθώς στην πραγματικότητα του ζήτησε να μην «τσιμπάει» σε μάχες που στήνουν οι αντίπαλοι της κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα όμως έριξε «καρφιά» και στον Γιάννη Στουρνάρα επισημαίνοντας ότι δεν ελέγχθηκαν ουσιαστικά τα δάνεια που δόθηκαν σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης που «χτυπάνε» τον Παύλο Πολάκη ενώ τον κατηγόρησε ότι όχι μόνο έριξε την οικονομία στα βράχια αλλά δεν έπεσε μέσα σε καμία από τις προβλέψεις τους για την πορεία της οικονομίας και τις επιλογές της κυβέρνησης.
Εν κατακλείδι, σε ότι έχει να κάνει με το χρόνο των εκλογών, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.
Τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν δημοσίως ότι οι κάλπες θα στηθούν τον Οκτώβριο.
Το ίδιο έπραξε και ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ωστόσο μία ακόμα επιλογή για ένα θετικό μέτρο, δηλαδή, να δοθεί αναδρομικά το επίδομα ενοικίου στις αρχές Απριλίου σε όλους τους δικαιούχους, κάνει πολλούς να σκέφτονται ότι μια πιθανή εξίσου εκδοχή για τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών αποτελεί το τέλος της άνοιξης.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης