Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Landis+Gyr: Αύξηση πωλήσεων και νέες επενδύσεις από τον Όμιλο που μετέφερε την έδρα του από την Ελβετία στην Κόρινθο

tags :
Landis+Gyr: Αύξηση πωλήσεων και νέες επενδύσεις από τον Όμιλο που μετέφερε την έδρα του από την Ελβετία στην Κόρινθο
Στα τέλη του 2017 η επιχείρηση είχε ολοκληρώσει επιτυχώς την εγκατάσταση γραμμής παραγωγής Ripple Control Receivers που παρήγαγε μέχρι τότε γαλλική εταιρεία του διεθνούς ομίλου.
Μετέφερε την έδρα της από την Ελβετία στην Κόρινθο και από τότε οι πωλήσεις της έχουν υπερτετραπλασσιαστεί.  
Ο λόγος για την θυγατρική του πολυεθνικού Ομίλου Landis+Gyr, Landis+Gyr A.E η οποία το 2015 μετέφερε την παραγωγή των βιομηχανικών και εμπορικών συσκευών μέτρησης από το Zug (Τσουγκ) της Ελβετίας στην Κόρινθο. Επίσης, από τον Ιούλιο του 2017 ανέλαβε την παραγωγή προϊόντων που μέχρι τότε η παρήγαγε συγγενική της εταιρεία στη Βρετανία. Ακόμη, αργότερα ανέλαβε την παραγωγή προϊόντων που παρήγαγε συγγενική της εταιρεία στη Γαλλία. Η διαδικασία «μεταφοράς» παραγωγής από άλλες μονάδες του ελβετικού ομίλου άρχισε ουσιαστικά το 2012, με αποτέλεσμα από τότε να έχουν υπερτετραπλαστεί οι πωλήσεις της ελληνικής βιομηχανίας.
Στα τέλη του 2017 η επιχείρηση είχε ολοκληρώσει επιτυχώς την εγκατάσταση γραμμής παραγωγής Ripple Control Receivers που παρήγαγε μέχρι τότε γαλλική εταιρεία του διεθνούς ομίλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική θυγατρική το 2011, μεσούσης της κρίσης, κόντεψε να βάλει λουκέτο, λόγω των ζημιών που είχε.
Τότε, από την μητρική είχε εξεταστεί από την μητρική, να μεταφερθεί η παραγωγή στην Κόρινθο σε άλλη χώρα.
Το ενδεχόμενο όμως αυτό τελικά απεφεύχθει, καθώς η διοίκηση της ελληνικής θυγατρικής ήρθε σε συμφωνία με το σωματείο των εργαζομένων και υπέγραψε επιχειρησιακή σύμβαση με μειώσεις της τάξεως του 12%.
Παράλληλα υπεγράφησαν και κάποια μεγάλα συμβόλαια και πλέον η πορεία της Landis +Gyr A.E είναι ικανοποιητική.
η ελληνική βιομηχανία Landis & Gyr την περίοδο Απριλίου 2017-Μαρτίου 2018 κατέγραψε έσοδα 130,14 εκατ. ευρώ έναντι 118,57 εκατ. ευρώ το προηγούμενο δωδεκάμηνο, αυξημένα κατά 9,8%. Το 97,2% των εσόδων της (126,48 εκατ. ευρώ) προήλθε από τις βιομηχανικές δραστηριότητές της και το υπόλοιπο 2,8% (3,66 εκατ. ευρώ) από εμπορικές δραστηριότητες.
Τα κέρδη της προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν μείωση της τάξεως του 27,4% και διαμορφώθηκαν σε 6,36 εκατ. ευρώ.
Όσον αφορά τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,34 εκατ. ευρώ, έναντι 5 εκατ. ευρώ.
Για τη χρήση 2018-2019 συνεχίζει να ενισχύεται από τη «μεταφορά» παραγωγής από άλλες εταιρείες του ομίλου και προσβλέπει σε περαιτέρω ενίσχυση της ηγετικής θέσης της στις αγορές όπου δραστηριοποιείται, με ανάληψη του συνόλου της παραγωγής ψηφιακών οικιακών μετρητών τύπου Ε450 του ομίλου στη μονάδα της στην Κόρινθο.
Παράλληλα ενισχύει την παραγωγή ψηφιακών οικιακών μετρητών τύπων Ε320 και Ε220 για τη γερμανική αγορά, καθώς και άλλων προϊόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης