Τελευταία Νέα
Διεθνή

La Repubblica: Αρνητική έκθεση ΕΕ για την Ιταλία - Αποτυχημένες εκτιμήσεις για ΑΕΠ - Salvini: Χρειαζόμαστε χρόνο

La Repubblica: Αρνητική έκθεση ΕΕ για την Ιταλία - Αποτυχημένες εκτιμήσεις για ΑΕΠ - Salvini: Χρειαζόμαστε χρόνο
Σφοδρή κριτική της Κομισιόν για το εισόδημα των πολιτών και το ασφαλιστικό, μεταρρυθμίσεις «σημαίες» για Salvini – Di Maio
(upd) Έκθεση για την οικονομία της Ιταλίας αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα την ερχόμενη εβδομάδα η Κομισιόν, στην οποία θα επισημαίνεται με μελανά χρώματα πως οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης Conte για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη απέτυχαν.
Σε δημοσίευμα της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica παρουσιάζει μέρος της έκθεσης αυτής, στην οποία επισημαίνεται ότι οι δύο κύριες μεταρρυθμίσεις των Matteo Salvini και Luigi Di Maio, δηλαδή η ασφαλιστική μεταρρύθμιση και το εισόδημα των πολιτών, είναι οι κύριες αιτίες που ευθύνονται για τη μείωση του ρυθμού ανάπτυξης.
Βάσει του δημοσιεύματος, στην έκθεση της Κομισιόν θα επισημαίνεται πως οι δύο αυτές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αποτελούν το σύμβολο και το στίγμα της πολιτικής των Salvini – Di Maio έχουν αρνητικά αποτελέσματα για την ιταλική οικονομία.
Μάλιστα η Κομισιόν προειδοποιεί ότι από την κρίση αυτή στην ιταλική οικονομία, υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης της και στην υπόλοιπη Ευρωζώνη.
«Στον προϋπολογισμό του 2019 που υπέγραψε η κυβέρνηση Conte δεν υπάρχουν μέτρα ικανά να επηρεάσουν θετικά την πορεία της οικονομίας μακροπρόθεσμα» αναφέρει η Κομισιόν, η έκθεση της οποίας αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα την ερχόμενη Τετάρτη 27/2 και αφορά την ετήσια έκθεση για την κατάσταση της οικονομίας του κάθε κράτους –μέλους της ΕΕ.
Σε κάθε περίπτωση το συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι η αντιπαράθεση της Κομισιόν με την κυβέρνηση Conte – Salvini – Di Maio παραμένει και δεν αποκλείεται να ενταθεί όσο πλησιάζουν και οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Salvini: Χρειάζεται χρόνος για να εφαρμοστεί και να αποδώσει το κυβερνητικό πρόγραμμα

Την θέση ότι χρειάζεται χρόνος για να εφαρμοστεί και να αποδώσει το κυβερνητικό πρόγραμμα για την πορεία της ιταλικής οικονομίας διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Matteo Salvini.
Σε δηλώσεις του ο Salvini παραδέχθηκε πάντως πως παραμένει δύσκολο το οικονομικό τοπίο, την ώρα που πυκνώνουν τα δημοσιεύματα και τα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση Conte να επεξεργάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο αναθεώρησης ή βελτίωσης του προϋπολογισμού για το 2019.
Το σενάριο πάντως αυτό διέψευσε χθες ο Salvini, ο οποίος υποστήριξε ότι «αποκλείω κατηγορηματικά» αυτό το ενδεχόμενο.
Πάντως, τα ιταλικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως η διόρθωση του προϋπολογισμού για το 2019 αρχίζει να φαντάζει αναπόφευκτη, κάτι που εξετάζει πλέον και η κυβέρνηση Conte.
Ωστόσο, σε χθεσινή τοποθέτηση του στη Γερουσία ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Giovanni Tria τόνισε ότι είναι αρκετά πρόωρο να γίνεται κουβέντα για αναθεώρηση του προϋπολογισμού, καθώς όπως είπε έχουν περάσει μόλις δύο μήνες από τις διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν και τη θετική αξιολόγηση του σχεδίου της ιταλικής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης