Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιλεκτικές κινήσεις υπό το φόβο κινήσεων κατοχύρωσης κερδών

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιλεκτικές κινήσεις υπό το φόβο κινήσεων κατοχύρωσης κερδών
ΑΓΟΡΑ: Υψηλότερα στο άνοιγμα, με τους αναλυτές να περιμένουν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών λόγω της πρόσφατης πορείας. Όμως λίγο μετά το άνοιγμα οι τράπεζες άρχισαν να κινούνται εκ νέου ανοδικά.

Ο γενικός δείκτης βρίσκεται σε υψηλά 4 μηνών και σήμερα στο ξεκίνημα η Coca Cola κινείται με καλή άνοδο συμβάλλοντας στο θετικό πρόσημο του ΧΑ.

Στο επίκεντρο ο ΟΤΕ που ανακοίνωσε αποτελέσματα λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση.
Άρα να περιμένουμε λίγο μέχρι να ρίξουν μία πρώτη ανάγνωση οι επενδυτές και οι αναλυτές.

ΟΤΕ: Η πρώτη ανάγνωση δείχνει μέρισμα κοντά στις εκτιμήσεις (0,46 ευρώ ανά μετοχή) και νέο πρόγραμμα αγοράς (10-12 εκατ. μετοχές) υπολογίζουμε, άρα συνεχίζεται η ίδια πολιτική.

Το θετικό είναι η αύξηση 31% στις ελεύθερες ταμειακές ροές που περιμένει η διοίκηση για το 2019.

«Οι προσαρμοσμένες επενδύσεις του ΟΤΕ, οι οποίες μειώθηκαν 10% το 2018, αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω τη φετινή χρονιά, καθώς σταδιακά επιστρέφουν σε κανονικά επίπεδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΟΤΕ (ΙΙ): Το 2019, η διοίκηση εκτιμά ότι οι προσαρμοσμένες επενδύσεις θα διαμορφωθούν σε 650 εκατ. ευρώ περίπου.

Αντανακλώντας κυρίως τις χαμηλότερες επενδύσεις και περαιτέρω ενίσχυση της κερδοφορίας, ο ΟΤΕ αναμένει το 2019 οι προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές να ανέλθουν σε 450 εκατ. ευρώ περίπου ενώ οι ελεύθερες ταμειακές ροές θα αγγίξουν τα 350 εκατ. ευρώ περίπου, αυξάνοντας σημαντικά τις αμοιβές των μετόχων.

Σημαντική θεωρούμε τη δήλωση ότι η Ρουμανία ανακάμπτει και οι επιδόσεις μεσοπρόθεσμα θα σταθεροποιηθούν.

Η μετοχή κινείται σταθεροποιητικά στο ξεκίνημα και βρίσκεται στα 10,70 ευρώ με όγκο 20 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 5,1 δισ. ευρώ που με βάση τα κέρδη βγάζει υψηλό p/e.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Ξεχωρίζει στο ξεκίνημα καθώς έχει κάνει όγκο 60 χιλ. τεμάχια αν και τα 58 χιλ. έγιναν με πακέτο. Έγινε στα 5,28 ευρώ επομένως αναγκαστικά τραβήχτηκε η μετοχή και ενισχύεται 6,12%. Στα 5,20 ευρώ η τιμή της μετοχής και στα 148 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με ισχυρή άνοδο 2,6% η Εθνική Τράπεζα και 1,70% η Alpha Bank. Ανοδικά κινείται και η Πειραιώς όπως και η Eurobank αλλά με μικρότερη άνοδο.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Λογικά στενεύουν τα περιθώρια ανόδου καθώς πλησιάζει την πρώτη καλή αντίσταση και αν θέλει να κινηθεί υψηλότερα θα πρέπει να βγουν περισσότεροι αγοραστές.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Όπως είχαμε γράψει πήρε νέα παράταση μέχρι 12/6 μέχρι ο σύμβουλος να ολοκληρώσει τη δουλειά του και να δώσει στις τράπεζες τις σχετικές πληροφορίες.

Στόχος βέβαια είναι η αναδιάρθρωση και θυμίζουμε πως η εταιρεία επιθυμεί να συνεχίσει με σύμμαχο την επιστροφή στην κερδοφορία, μόνη και χωρίς στρατηγικό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ: Το ταμπλό δείχνει συσσώρευση και στάση αναμονής. Άρα κάποια σενάρια που είχαν δει το φως της δημοσιότητας και ανέφεραν πως δεν επιθυμεί να πουλήσει ο κ.Στέγγος αλλά τα παιδιά του, μάλλον δεν ισχύουν.

Οι πληροφορίες λένε πως δέχεται προτάσεις και τις αξιολογεί. Προφανώς θα έχει κάποιο νούμερο στο μυαλό του. Ξαναγράφουμε πως η αποτίμηση των 86 εκατ. ευρώ δεν αποτυπώνει την αξία του συγκροτήματος.

ΕΛΓΕΚΑ: Με δύο πράξεις και τζίρο 4 ευρώ πήγε στο +9,86% και μετά το -9,86%. Αποτίμηση στα 4 εκατ. ευρώ. Κινήθηκε λίγο στις τελευταίες συνεδριάσεις καθώς κατάφερε να βρει χρηματοδότηση για θυγατρική μεγαλύτερη της αποτίμησης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης