Τελευταία Νέα
Διεθνή

AltMarket: Μπορεί η Βενεζουέλα να γίνει μια νέα Συρία; - Αυτό προσπαθούν οι ΗΠΑ

tags :
AltMarket: Μπορεί η Βενεζουέλα να γίνει μια νέα Συρία; - Αυτό προσπαθούν οι ΗΠΑ
Προφανώς η Βενεζουέλα δεν κατέρρευσε αρκετά γρήγορα για τις ελίτ
H παγκόσμια ελίτ είχε πάντα μια προτίμηση σε αλλαγές καθεστώτων.
Προφανώς, η στρατηγική αυτή βοηθάει στην εξάλειψη των εθνικών κρατών που ενδέχεται να μην συνεργάζονται με τα μελλοντικά τους σχέδια για μια πλήρως συγκεντρωμένη παγκόσμια οικονομική και πολιτική τάξη, αναφέρει νέα ανάλυση του Brandon Smith της AltMarket.
Διαπιστώνει επίσης ότι η αλλαγή καθεστώτος συμβαίνει όταν οι πρώην ηγέτες παραβιάζουν και αρνούνται να ακολουθήσουν το σενάριο που τους δόθηκε.
Οι περισσότεροι από αυτούς τους άνδρες έχουν ενεργήσει ως δικτάτορες και δεν κατάφεραν και πολύ εντυπωσιακούς ρυθμούς στην οικονομία τους.
Οπότε σπάνια αναφέρονται όταν ανατρέπονται ή δολοφονούνται.
Όπως αναφέρει ο Brandon Smith οι λόγοι για την αλλαγή ενός καθεστώτος και την αποσταθεροποίηση ορισμένων χωρών έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια.
Σήμερα, ο στόχος φαίνεται να είναι μια προσπάθεια δημιουργίας σημείων παγκόσμιας διαμάχης.
Δηλαδή, οι ελίτ θέλουν να οδηγήσουν μεγάλο μέρος του κόσμου σε διάφορες μορφές σύγκρουσης και χρησιμοποιούν ειδικές περιοχές του πλανήτη ως πύλες σημεία για αυτές τις συγκρούσεις.
Η Συρία ήταν και εξακολουθεί να είναι ένα από αυτά τα σημεία.
Η «διάλυση» της Συρίας ξεκίνησε ως επέκταση της Αραβικής Άνοιξης.
Τα χρηματοδοτούμενα από την Δύση και οργανωμένα πραξικοπήματα στην Τυνησία, τη Λιβύη και την Αίγυπτο ενέπνευσαν ακόμη περισσότερο τον εξτρεμισμό, καθώς και μια τεράστια ροή στρατιωτικού εξοπλισμού στη μαύρη αγορά.
Η CIA υπό την κυβέρνηση Obama, ειδικότερα, εκμεταλλεύτηκε αυτό το χάος για να γεμίσει στρατόπεδα εκπαίδευσης στην Ιορδανία με «μετριοπαθείς επαναστάτες», τους ίδιους επαναστάτες που θα συνέχιζαν με το ISIS και να ξεκινήσουν έναν εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.
Ενώ το πρόγραμμα των δισεκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια συριακών ομάδων ανταρτών, πολλές από τις οποίες συνδέονται στενά με το ISIS, τελικά "τελείωσαν επισήμως" από τη διοίκηση Trump το 2017, συνεχίστηκε η συγκαλυμμένη στήριξη των ΗΠΑ για αυτές τις ομάδες, στο συριακό εναέριο χώρο.
Η Συρία είχε τη δυνατότητα να προσελκύσει πολλά έθνη σε στενή και εχθρική εγγύτητα μεταξύ τους, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ρωσίας, του Ισραήλ και του Ιράν.
Αυτό δεν ήταν λάθος, αλλά εντελώς σκόπιμο.
Ο μόνος λόγος για τον οποίο η Συρία δεν έχει ακόμη αξιοποιηθεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων της είναι λόγω της πραγματικής έκθεσης από τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης.
Η ελίτ άλλωστε ώθησε να χρησιμοποιήσουν αμερικανικά στρατεύματα για να βοηθήσουν τους εξτρεμιστές του ISIS να ανατρέψουν την προεδρία του Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Τα κύρια μέσα ενημέρωσης απεικόνιζαν αρχικά τις ομάδες ISIS ως θαρραλέους αντάρτες που πολεμούσαν για την ελευθερία.
Ένα παρόμοιο μοτίβο φαίνεται να επαναλαμβάνεται και στη Βενεζουέλα.
Η σοσιαλιστική δομή της Βενεζουέλας είναι ιδιαίτερα ασταθής, με την παραμικρή ώθηση να μπορεί να προκαλέσει την ανατροπή ολόκληρης της χώρας.
Η Βενεζουέλα πράγματι συντρίφθηκε οικονομικά σε σημείο που το στρατιωτικό δίκαιο είναι το μόνο στήριγμα που κρατά τη χώρα.
Και οι κίνδυνοι αυξάνονται.
Μια κατάρρευση της Βενεζουέλας θα μπορούσε να εξαπλωθεί στις γύρω χώρες, οι οποίες ήδη είναι αποδυναμωμένες από τη δημοσιονομική αβεβαιότητα και το χρέος.
Μια τέτοια κατάρρευση στη Νότια Αμερική μοιάζει περίεργα με το σενάριο που περιγράφεται στο Operation Garden Plot και το Rex 84, ένα μυστικό σχέδιο του Πενταγώνου που εκτέθηκε κατά τη διάρκεια της υπόθεσης Iran / Contra που θα χρησιμοποιούσε μαζικές μεταναστεύσεις από τη Νότια ή Κεντρική Αμερική ως λογική για την επιβολή μέτρων στρατιωτικού δικαίου οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες, η διοίκηση Trump πρόσθεσε μια νέα διάσταση στο πρόβλημα.
Η επέκταση των κυρώσεων κατά της Βενεζουέλας προσθέτει το λάδι στις φλόγες της οικονομικής κατάρρευσης.
Με ακόμη πιο επιθετική στάση απέναντι στον Nicolas Madruro, συμπεριλαμβανομένης της ενδεχόμενης στρατιωτικής δράσης, η προοπτική ενός αμερικανικού πραξικοπήματος είναι τώρα στο τραπέζι.
Βέβαια, δεν είναι λίγοι οι σχολιαστές που θεωρούν ότι εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήθελε να κάνει ζημιά στη Βενεζουέλα, το μόνο που θα έπρεπε να κάνει είναι να καθίσουν και να περιμένουν καθώς το σοσιαλιστικό έθνος υπέστη φθορά κάτω από δικές του ελλιπείς οικονομικές πολιτικές.
Αλλά προφανώς η χώρα δεν κατέρρευσε αρκετά γρήγορα για τις ελίτ.
Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια άλλη Συρία, αλλά αυτή τη φορά πολύ πιο κοντά στα σύνορα των ΗΠΑ.
Η Βενεζουέλα έχει στενούς δεσμούς όχι μόνο με τη Ρωσία αλλά και με την Κίνα.
Οι στρατιωτικοί δεσμοί της Βενεζουέλας με τη Ρωσία είναι γνωστοί.
Τόσο η Κίνα όσο και η Ρωσία συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον Maduro, έναντι του ηγέτη της αντιπολίτευσης Juan Guaido.
Οι ΗΠΑ και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες υποστηρίζουν το Guaido.
Το ερώτημα είναι, πόσο μακριά θα πάει μια αντιπαράθεση στη Βενεζουέλα;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης