Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Barclays προετοιμάζεται για το Brexit... με μόλις 150 εκατ. στερλίνες προβλέψεις

tags :
Η Barclays προετοιμάζεται για το Brexit... με μόλις 150 εκατ. στερλίνες προβλέψεις
Το δ' 3μηνο του 2018 η Barclays σχημάτισε προβλέψεις 150 εκατ. στερλινών, δημιουργώντας ένα "μαξιλάρι" έναντι της αβεβαιότητας που κυριαρχεί γύρω από το Brexit
Μπορεί η Barclays να επέστρεψε στην κερδοφορία το 2018, καταγράφοντας κέρδη 1,4 δισ. στερλίνες, αλλά σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Jes Staley προετοιμάζεται για μια έντονη περίοδο αβεβαιότητας λόγω Brexit.
Το δ' 3μηνο του 2018 η τράπεζα σχημάτισε προβλέψεις 150 εκατ. στερλινών, δημιουργώντας ένα "μαξιλάρι" έναντι της αβεβαιότητας που κυριαρχεί γύρω από το Brexit.
Εντούτοις, η Fitch έκανε γνωστό ότι θέτει υπό επιτήρηση για πιθανή υποβάθμιση (υποβάθμιση εντός 3 μηνών και όχι 12 μηνών, όπως με αρνητικό outlook) την αξιολόγηση «ΑΑ» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του Ηνωμένου Βασιλείου.
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, η κίνηση αντανακλά κυρίως την αυξημένη αβεβαιότητα σχετικά με την έκβαση της εξόδου από την ΕΕ και τον αυξημένο κίνδυνο ενός σκληρού Brexit, χωρίς συμφωνία.
Η Fitch εκτιμά ότι το εν λόγω ενδεχόμενο θα οδηγήσει σε σημαντική διαταραχή στις οικονομικές και εμπορικές προοπτικές του Ηνωμένου Βασιλείου, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.
Όπως σχολίασε ο Staley, "μια πιθανή υποβάθμιση επουδενί θα ήταν θετική για το Ηνωμένο Βασίλειο, σε κάθε περίπτωση".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης