Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Περαιτέρω άνοδο σημείωσε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Φεβρουάριο 2019 - Στις 52,7 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Περαιτέρω άνοδο σημείωσε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Φεβρουάριο 2019 - Στις 52,7 μονάδες ο PMI
Η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών στη Γερμανία σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών
Σε θετικό έδαφος παρέμεινε ο ιδιωτικός τομέας της Γερμανίας για τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (21/2) στοιχεία της Markit, καθώς η επέκταση του κλάδου υπηρεσιών αντιστάθμισε τη συρρίκνωση που καταγράφηκε στον μεταποιητικό κλάδο.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI σκαρφάλωσε σε υψηλά τεσσάρων μηνών, και συγκεκριμένα στις 52,7 μονάδες, έναντι 52,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν οριακή επιβράδυνση στις 52 μονάδες.
Ο δείκτης PMI που αφορά τον κλάδο υπηρεσιών αναπτύχθηκε με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων πέντε μηνών, και συγκεκριμένα στις 55,1 μονάδες, έναντι 53 μονάδων τον Ιανουάριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 52,9 μονάδες.
Ωστόσο, ο κλάδος υπηρεσιών σημείωσε περαιτέρω συρρίκνωση στις 47,6 μονάδες, έναντι 49,7 μονάδων τον Ιανουάριο, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι αναλυτές ανέμεναν ότι ο δείκτης θα στεθεροποιηθεί στις 50 μονάδες.
«Οι γερμανικοί κλάδοι μεταποίησης και υπηρεσιών παραμένουν σε πολύ διαφορετικά μονοπάτια», ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith, προσθέτοντας ότι «ενώ τα ισχυρά θεμελιώδη στην εγχώρια αγορά οδηγούν την ανάπτυξη στον κλάδο υπηρεσιών, η πτώση των εξαγωγών συνεχίζουν να επιβαρύνουν τις επιδόσεις στον κλάδο μεταποίησης».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «συνολικά, τα στοιχεία παραμένουν ενδεικτικά ενός πολύ μέτριου ποσοστού υποδείμενης αύξησης της παραγωγής», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «η δύναμη στην απασχόληση προκαλεί ενδεχομένως έκπληξη, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στις παραγγελίες και τις έλλειψης πιέσεων στη χωρητικότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης