Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Είναι επικίνδυνο να νομίζουμε ότι η ΕΕ θα επιτρέψει καθυστέρηση του Brexit

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Είναι επικίνδυνο να νομίζουμε ότι η ΕΕ θα επιτρέψει καθυστέρηση του Brexit
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε ως «σημαντικές» της εγγυήσεις της ΕΕ αναφορικά με το ιρλανδικό backstop
Ως «επικίνδυνη» χαρκατήρισε ο υπουργός Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας, Philip Hammond, την υπόθεση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιτρέψει μία καθυστέρηση της διαδικασίας για το Brexit, σύμφωνα με δηλώσεις που πραγματοποίησε σήμερα (21/2) στα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης.
Ειδικότερα, ο κ. Hammond επεσήμανε ότι «το να υποθέτουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιστρέψει μία επέκταση του Brexit αποτελεί υψηλό κίνδυνο για το Ηνωμένο Βασίλειο», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι εγγυήσεις των Βρυξελλών για το ζήτημα του ιρλανδικού backstop είναι «σημαντικές».
Αναφορικά με τη συνάντηση που είχαν χθες (20/2) η πρωθπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Donald Tusk, ο Βρετανός υπουργός δήλωσε ότι οι συνομιλίες ήταν «καλές και εποικοδομητικές», προσθέτοντας παράλληλα ότι «η παροχή εγγυήσεων για το backstop αποτελεί μόνο μία προσωρινή ρύθμιση» και ότι «η μη συμφωνία για το Brexit θα αποτελούσε μία εξαιρετικά κακή έκβαση».
Παράλληλα, ο κ. Hammond τόνισε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση θα μπορούσε να φέρει στο κοινοβούλιο ένα αναθεωρημένο σχέδιο για το Brexir προς ψήφιση, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «αυτό θα εξαρτηθεί από την πρόοδο που θα επιτευχθεί μέσα στις επόμενες ημέρες».
Σημειώνεται ότι χθες (20/2) η πρωθυπουργός της Βρετανίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει «νομικά δεσμευτικές αλλαγές» στο ιρλανδικό backstop, ενώ από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επσήμανε πως τόσο η Βρετανία όσο και η ΕΕ γνωρίζουν ότι ένας «χαοτικός διαχωρισμός» χωρίς συμφωνία είναι «απαράδεκτος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης