Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullard: Η Fed βρίσκεται κοντά στο τέλος των αυξήσεων των επιτοκίων και του προγράμματος μείωσης του ισολογισμού

Bullard: Η Fed βρίσκεται κοντά στο τέλος των αυξήσεων των επιτοκίων και του προγράμματος μείωσης του ισολογισμού
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι πιθανόν κοντά στο τέλος των αυξήσεων των επιτοκίων και του προγράμματος μείωσης του ισολογισμού της, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις, James Bullard
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) είναι πιθανόν κοντά στο τέλος των αυξήσεων των επιτοκίων και του προγράμματος για τη μείωση των ομολόγων που κατέχει στον ισολογισμό της, δήλωσε σήμερα (21/2/2019) ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις, James Bullard.
«Νομίζω ότι το μήνυμα, από τη δική μου οπτική γωνία, είναι ότι η διαδικασία ομαλοποίησης στις Ηνωμένες Πολιτείες έρχεται στο τέλος της», δήλωσε ο Bullard σε συνέντευξή του στο «CNBC».
Ο Bullard πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι τα επιτόκια είναι στην πραγματικότητα πολύ υψηλά τώρα, αλλά παραδέχτηκε ότι την άποψή του τη συμμερίζεται μόνο μια μειοψηφία στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC).
Ο Bullard έχει δικαίωμα ψήφου στη FOMC και δήλωσε ότι προσπάθησε να πείσει τους συναδέλφους του ότι έχουν πάει «υπερβολικά μακριά».
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο, η οποία ήταν η τέταρτη του 2018, ήταν ένα λάθος και συνέβαλε στο να πυροδοτηθεί αρνητική αντίδραση στην αγορά.
«Το σκέφτηκα κατά τη συνάντηση του Δεκεμβρίου, εγώ ο ίδιος σκέφτηκα ότι ήταν ένα βήμα υπερβολικά μακριά.
Επιχειρηματολόγησα εναντίον αυτής της κίνησης», είπε ο Bullard.
«Πετύχαμε μια κακή αντίδραση στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Νομίζω ότι η αγορά άρχισε να πιστεύει ότι είμαστε υπερβολικά επιθετικοί και ότι μπορεί να οδηγηθούμε σε ύφεση.
Νομίζω ότι όλα αυτά ζυγίστηκαν από την Επιτροπή και έκαναν τους ανθρώπους να αλλάξουν την άποψή τους», πρόσθεσε.
Ο Bullard δήλωσε ακόμη ότι αναμένει ότι ένα χρονοδιάγραμμα για το πρόγραμμα μείωσης του ισολογισμού θα αποκαλυφθεί «τους επόμενους δύο μήνες».
«Νομίζω ότι είμαστε σε καλό σημείο σήμερα.
Είχαμε μεγάλη επιτυχία, ενώ ο κόσμος έλεγε ότι δεν θα τα καταφέρναμε», δήλωσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ τα επιτόκια των ΗΠΑ είναι ιστορικά χαμηλά, είναι πραγματικά υψηλά σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, δήλωσε ο Bullard, τονίζοντας ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν πραγματικά να μειωθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης