Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουγγαρία δέχτηκε εκατοντάδες πρόσφυγες από τη Βενεζουέλα

Η Ουγγαρία δέχτηκε εκατοντάδες πρόσφυγες από τη Βενεζουέλα
Πρόσφυγες από τη Βενεζουέλα δέχτηκε η Ουγγαρία 
Εκατοντάδες πρόσφυγες -με ουγγρική καταγωγή- από τη Βενεζουέλα, φέρεται ότι δέχθηκε η Ουγγαρία, η συντηρητική κυβέρνηση της οποίας έχει επικριθεί για τη σκληρή αντιμεταναστευτική της πολιτική στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα index.hu, η υποδοχή των προσφύγων από τη βυθισμένη στην κρίση Βενεζουέλα έγινε με βάση ένα κυβερνητικό πρόγραμμα, στο οποίο μετέχει και μια τοπική φιλανθρωπική οργάνωση.
Το πρόγραμμα παρέχει στους πρόσφυγες δωρεάν πτήση για τη Βουδαπέστη, διαμονή δωρεάν για έναν χρόνο τουλάχιστον, δωρεάν μαθήματα ουγγρικής και αγγλικής γλώσσας καθώς και έγγραφα νόμιμης εργασίας για λίγους μήνες μετά την άφιξή του.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το πρόγραμμα παραμένει μυστικό, αν και ξεκίνησε σχεδόν πριν ένα χρόνο με τη βοήθεια της Ουγγρικής Φιλανθρωπικής Υπηρεσίας του Τάγματος της Μάλτας, η οποία διοργάνωσε την μεταφορά των αιτούντων άσυλο από την Βενεζουέλα στην Ουγγαρία.
Εκπρόσωπος της μαλτέζικης φιλανθρωπικής οργάνωσης στην Ουγγαρία αρνήθηκε να σχολιάσει για να διασφαλίσει την ασφάλεια των εμπλεκόμενων, που σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανέρχονται στους 300.
Κυβερνητικός αξιωματούχος πάντως δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία αντίφαση ανάμεσα στο πρόγραμμα και στην σκληρή αντιμεταναστευτική ατζέντα του πρωθυπουργού Viktor Orban, καθώς οι πρόσφυγες από τη Βενεζουέλα έχουν ουγγρική καταγωγή.
«Μιλάμε για Ούγγρους και δεν θεωρούμε τους Ούγγρους μετανάστες», δήλωσε ο προσωπάρχης του πρωθυπουργικού γραφείου σε συνέντευξη Τύπου, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το δημοσίευμα.
«Αυτοί, όπως κάθε άλλος Ούγγρος, έχουν δικαίωμα να επιστρέψουν στο σπίτι τους», επισήμανε ενώ αποκάλυψε ότι οι πρώτοι πρόσφυγες με βάση το πρόγραμμα έφθασαν στην Ουγγαρία τον περασμένο χρόνο.
Οι πρόσφυγες κατέλυσαν αρχικά σε ξενοδοχεία της περιφέρειας αλλά κάποιοι από αυτούς ήδη έχουν καταφέρει να βρουν δουλειά στην Ουγγαρία, σύμφωνα με την Index, η οποία αναφέρει ακόμη ότι περίπου 5.000 Ούγγροι μετανάστευσαν στη Βενεζουέλα, κυρίως μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης