Τελευταία Νέα
Διεθνή

Corbyn: Πολύ σοβαρός ο κίνδυνος ενός Brexit χωρίς συμφωνία - Χρήσιμες συνομιλίες με τον Barnier

Corbyn: Πολύ σοβαρός ο κίνδυνος ενός Brexit χωρίς συμφωνία - Χρήσιμες συνομιλίες με τον Barnier
Ο ηγέτης του βρετανικού Εργατικού Κόμματος, Jeremy Corbyn, δήλωσε πως είχε «χρήσιμες και ενημερωτικές» συνομιλίες με τον Michel Barnier
«Χρήσιμες και ενημερωτικές» συνομιλίες με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit, Michel Barnier, δήλωσε σήμερα (21/2/2019) πως είχε στις Βρυξέλλες ο ηγέτης του βρετανικού Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, Jeremy Corbyn, ενώ πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί και πάλι με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May.
Ο ίδιος χαρακτήρισε «πολύ σοβαρό» τον κίνδυνο να εξέλθει η Βρετανία από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, ενώ τόνισε, επίσης, ότι οι προτάσεις του για μια τελωνειακή ένωση με την ΕΕ είναι αξιόπιστες.
Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος δήλωσε πως η May πρέπει να αλλάξει τη στρατηγική της και να επιδιώξει μια στενή συμμαχία με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit για να αποφύγει την επικίνδυνη προοπτική μιας ρήξης.
«Προτείνουμε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι μια αξιόπιστη διαδικασία, να διαπραγματευθούμε μια τελωνειακή ένωση με την ΕΕ και να ευθυγραμμιστούμε για να εξασφαλίσουμε πρόσβαση στην αγορά», δήλωσε ο Corbyn.
«Το πρόβλημα είναι ότι η πρωθυπουργός επιμένει στη συμφωνία της, η οποία έχει ήδη υποστεί βαριά ήττα στο κοινοβούλιο, και προσπαθεί να κρατήσει στο τραπέζι την απειλή ενός Brexit χωρίς συμφωνία», συνέχισε.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως θα επαναλάβει προηγούμενες προσπάθειες να επιδιώξει την έγκριση του κοινοβουλίου για μια πορεία δράσης η οποία θα διατηρεί ζωντανές όλες τις επιλογές -περιλαμβανομένου ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
O Corbyn προέτρεψε, παράλληλα, τη May να αμβλύνει τη διαπραγματευτική της στάση, την οποία επιτάσσουν, σύμφωνα με τον ίδιο, όσοι προωθούν μια αποχώρηση όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρη με την ΕΕ, στους κόλπους του Συντηρητικού κόμματος.
«Εκείνη επιτρέπει να την κρατά όμηρο μια μικρή ομάδα του κόμματός της», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Πρέπει να αλλάξει τη μέθοδό της, στην αντίθετη περίπτωση ο κίνδυνος μιας εξόδου χωρίς συμφωνία, με όλο αυτό το χάος που θα μπορούσε να προκαλέσει, θα είναι πολύ πραγματικός», προειδοποίησε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης