Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μονοπώλησε το ενδιαφέρον η ισχυρή κίνηση των τραπεζών

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μονοπώλησε το ενδιαφέρον η ισχυρή κίνηση των τραπεζών
ΑΓΟΡΑ: Εντυπωσιακό ήταν το αγοραστικό ενδιαφέρον στις τράπεζες. Σχεδόν σε ολόκληρη της συνεδρίαση υπήρχαν μεγάλες εντολές αγοράς και η προσφορά έβρισκε πάντα αγοραστές.

Ακούμπησε τον εκθετικό μέσο των 200 ημερών χωρίς να τον ξεπεράσει και εκεί είδαμε μία αύξηση της μεταβλητότητας. Ήταν λογική αφού υπάρχουν σημαντικά βραχυπρόθεσμα κέρδη.

Το ερώτημα τώρα είναι αν θα κάνει μια στάση για ανάσες η αγορά ή θα συνεχίσει την κίνηση μέχρι τις 690 μονάδες. Ο τζίρος πάντως έδειξε πως «τσιμπάει» λίγο.

ΑΓΟΡΑ: Πάντως οι τράπεζες μονοπώλησαν το επενδυτικό ενδιαφέρον με αποτέλεσμα πολλές μετοχές να μειώσουν τους όγκους σε σύγκριση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Όχι ότι δεν το έχουμε ξαναδεί αυτό να συμβαίνει στο ΧΑ. Τώρα που και οι τιμές των μετοχών θυμίζουν περιφερειακά χαρτιά το trading αναμενόταν πως θα αυξηθεί.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Ο κορυφαίος πρωταγωνιστής της συνεδρίασης. Με μεγάλο όγκο και σημαντική άνοδο ακούμπησε και πήγε να ξεπεράσει μία καλή αντίσταση, πετυχαίνοντας τον πρώτο στόχο.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Δόθηκε και εδώ συνέχεια στην ανάκαμψη της μετοχής από τα πρόσφατα χαμηλά, αλλά εδώ πρέπει να ανεβαίνει μήνες ο τίτλος για να βγουν κάποιες καλές χασούρες.

ΟΤΕ: Πάνω-κάτω αυτά περίμεναν όπως έδειξε το ταμπλό οι επενδυτές αναφορικά με τα αποτελέσματα. Τώρα η διοίκηση ενημερώνει τους αναλυτές.

EUROBANK: Μετά τις τελικές δημοπρασίες έγινε πακέτο 16 εκατ. τεμαχίων στην τιμή των 0,56 ευρώ ανά μετοχή συνολικής αξίας 8,9 εκατ. ευρώ και έτσι αυξήθηκε και ο συνολικός τζίρος.

CENERGY: Με όγκο 210 χιλ. τεμάχια η μετοχή και άνοδο 2,17%. Κλείσιμο στα 1,3180 ευρώ και αποτίμηση 250 εκατ. ευρώ.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Επέστρεψε πάνω από τα 5 ευρώ χάρη σε ένα μικρό πακέτο που έγινε ψηλά και έπρεπε να πάει εκεί η τιμή για να γίνει. Έμεινε όμως και εκεί η μετοχή και έκλεισε στα 5,16 ευρώ με άνοδο 5,31% και όγκο 80 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Δυναμική σήμερα στο ταμπλό με όγκο 56 χιλ. τεμάχια και κλείσιμο στα 1,37 ευρώ με άνοδο 3,79%. Βρέθηκε ενδοσυνεδριακά μέχρι τα 1,41 ευρώ.

Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες πως προχωράει το θέμα της ακίνητης περιουσίας στην Πάρο και ίσως πάρει άλλη μία έγκριση τις επόμενες μέρες από δημόσια υπηρεσία που αναμένει.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Αφέθηκε στην τύχη της σήμερα και έκλεισε με σημαντικές απώλειες 4,15% και στα 2,08 ευρώ. Ο όγκος στα 11 χιλ. τεμάχια.

ΟΛΘ: Ολόκληρο λιμάνι με αποτίμηση 250 εκατ. ευρώ και να κάνει όγκο 63 τεμάχια σε όλη τη συνεδρίαση. Και να πεις πως είναι ακριβό το λιμάνι…

ABAΞ: Παραμένει η μετοχή κοντά στα 0,30 ευρώ, σημείο που θα γίνει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Στάση αναμονής.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης