Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Περί... ηχογραφήσεων

tags :
Περί... ηχογραφήσεων
Τελικά πότε μια ηχογράφηση είναι… κακούργημα;
Ηχογραφήσεις (;) ο Σταύρος Ψυχάρης, ηχογραφήσεις ο Γιάννης Βαρουφάκης, ηχογραφήσεις (;) και ο Κρητίκαρος, ο Παύλος Πολάκης.
Η ηχογράφηση συνομιλιών και συνεδριάσεων φαίνεται πως  αναδεικνύεται σε νέο... trend.
Οι αντιδράσεις όμως ποικίλουν ανάλογα με τον εμπλεκόμενο.
Παράδειγμα: Το 2016, η εφημερίδα «Το Βήμα» είχε κυκλοφορήσει με πρωτοσέλιδο που -μεταξύ άλλων- είχε το εξής θέμα: «Ο πρόεδρος, ο εκδότης και η γάτα των Ιμαλαΐων».
Στο δημοσίευμα περιγράφονταν μυστικές συναντήσεις ενός «ανερχόμενου πολιτικού ηγέτη» και ενός «ιστορικού εκδότη», πριν τις εκλογές του 2015, ενώ μοναδικός μάρτυρας της συνομιλίας ήταν μια γάτα των Ιμαλαΐων.
Οι δύο τους -σύμφωνα με το δημοσίευμα- παζάρευαν πολιτική στήριξη, τηλεοπτικές άδειες και δάνεια.


Σημειωτέον ότι στο δημοσίευμα δεν γινόταν ονομαστική αναφορά στους κκ. Αλέξη Τσίπρα και Σταύρο Ψυχάρη, αλλά ήταν ξεκάθαρο για ποιους επρόκειτο.
Άλλωστε, το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση όπου ουσιαστικά παραδεχόταν τη συνάντηση: «ο εκδότης Στ. Ψυχάρης ζητούσε επίμονα από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015, τη διαγραφή των δανείων του καθώς και πολιτική διαμεσολάβηση για την απόκτηση της συνολικής ιδιοκτησίας του MEGA».
Μια ημέρα μετά όμως, κι ενώ είχαν «φουντώσει» τα σενάρια για... ηχητικά ντοκουμέντα της συνάντησης Τσίπρα-Ψυχάρη, «πηγές του Μαξίμου» υποστήριζαν ότι είναι κακούργημα αν έχει ηχογραφηθεί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Ψυχάρη...
Υποσημείωση: Επί του παρόντος δεν έχει αποδειχθεί ότι ο κ. Ψυχάρης ηχογράφησε κάποια συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα…

Οι ηχογραφήσεις του Βαρουφάκη

Ηχογραφήσεις έκανε και ο Γιάνης Βαρουφάκης, καθώς -όπως ο ίδιος έχει αποκαλύψει- ηχογραφούσε τις συνεδριάσεις του Eurogroup διότι δεν τηρούνταν πρακτικά.
Τότε, βέβαια, δεν είχαν υπάρξει αντιδράσεις και δηλώσεις από «κυβερνητικές πηγές» περί... κακουργήματος.

…και ο Πολάκης

Και φτάνουμε στον αναπληρωτή υπουργός Υγείας, Παύλο Πολάκη, ο οποίος εκτός από το ότι είναι… Κρητίκαρος έχει και πολύ καλό μνημονικό.
Ο κ. Πολάκης λοιπόν, με αφορμή το δάνειο 100.000 ευρώ από την Attica Bank, είχε μια τηλεφωνική συνομιλία με τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα.
Έπειτα από λίγες ώρες όμως η συνομιλία αυτή διέρρευσε στα ΜΜΕ και διέρρευσε υπό τη μορφή… απομαγνητοφώνησης.
Βέβαια ο κ. Πολάκης απορρίπτει τα περί ηχογράφησης, επιμένει ότι έχει εξαιρετικό μνημονικό και ερωτηθείς πως η συνομιλία «έφτασε» στα ΜΜΕ, απαντά ότι μίλησε με κάποιους δημοσιογράφους και τους μετέφερε λέξη προς λέξη όλα όσα ειπώθηκαν.
Στην περίπτωση Πολάκη, βέβαια, έχει παρέμβει ο εισαγγελέας ώστε να διερευνηθεί εάν έχει καταγραφεί η συνομιλία του με τον κ. Στουρνάρα.
Από το Μέγαρο Μαξίμου, όμως, παρέχεται πλήρης στήριξη στον κ. Πολάκη.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι: τελικά πότε μια ηχογράφηση είναι κακούργημα, σύμφωνα την κυβέρνηση;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης