Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Σε σταυροδρόμι η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία – Κρίσιμο το 2019

tags :
Nomura: Σε σταυροδρόμι η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία – Κρίσιμο το 2019
Nomura: Σε σταυροδρόμι η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία – Κρίσιμο το 2019
Nomura: Σε σταυροδρόμι η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία – Κρίσιμο το 2019
    
Τα στοιχεία για τους κατασκευαστικούς δείκτες PMI της Γερμανίας και της Ιαπωνίας δείχνουν ότι ο παγκόσμιος εμπορικός κύκλος παραμένει υπό πίεση αναφέρει σε report της η Nomura.



Το γεγονός ότι αυτά τα δύο έθνη είναι μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων είναι επίσης διδακτικό.
Έτσι, ενώ οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας είναι ζωτικής σημασίας για την αναζωογόνηση της παγκόσμιας παραγωγής, είναι επίσης σημαντικό ένα ακόμη σύνολο εμπορικών συνομιλιών, μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ για τους δασμούς των αυτοκινήτων.
Και δεν πρέπει να ξεχνάμε τον αντίκτυπο της Brexit στον ευρωπαϊκό κλάδο των αυτοκινήτων - τόσο όσον αφορά την παραγωγή όσο και την κατανάλωση. Εάν αυτό δεν ήταν αρκετό, έχουμε επίσης τη συνεχή εναλλαγή από τα πετρελαιοκίνητα/βενζινοκίνητα σε ηλεκτρικά/υβριδικά αυτοκίνητα.



Ένας τέτοιος μετασχηματισμός του κλάδου έχει πιθανώς επηρεάσει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, βοηθούμενος εν μέρει από τις κυβερνήσεις σε εθνικό και τοπικό επίπεδο (ιδίως στην Ευρώπη) που αποθαρρύνουν την αγορά αυτοκινήτων ντίζελ.
Πράγματι, πολλές έρευνες δείχνουν ότι οι καταναλωτές δεν αγοράζουν αυτοκίνητο μέχρις ότου υπάρχουν περισσότερα ηλεκτρικά/υβριδικά αυτοκίνητα (βλ. Εικόνα).



Περιφερειακοί παράγοντες διαδραματίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Στην Ευρώπη, υπάρχουν νέα πρότυπα εκπομπών ρύπων που έχουν πλήξει τις πωλήσεις στην ΕΕ.
Αυτά τα νέα πρότυπα έχουν αναγκάσει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να δοκιμάσουν σχεδόν όλους τους τύπους μοντέλων τους σε συνθήκες οδοστρώματος (δοκιμή εκπομπών πραγματικής οδήγησης, RDE, βλ. Εικόνα ανωτέρω) και όχι μοντέλα αναφοράς σε εργαστηριακές συνθήκες.
Μια καθυστέρηση για να πάρει τις δοκιμές που έγιναν έχει επιβραδύνει σοβαρά τις πωλήσεις αυτοκινήτων.
Στην Κίνα, έχει λάβει χώρα η λήξη των φορολογικών ελαφρύνσεων αυτοκινήτων και τη συνεχιζόμενη απομόχλευση που έχουν πλήξει τις πωλήσεις της Κίνας.
Αυτά μαζί με τους παγκόσμιους παράγοντες έχουν προκαλέσει «βουτιά» στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα και την ΕΕ.




Ως εκ τούτου, ένα κρίσιμο συστατικό για μια αναβίωση της παγκόσμιας παραγωγής θα είναι πιθανώς μια αναβίωση στον παγκόσμιο τομέα αυτοκινήτων. Αρκετοί παράγοντες που σταθμίζουν τον τομέα φαίνεται να είναι προσωρινοί (δοκιμές εκπομπών, εμπορικές συναλλαγές), ενώ άλλοι είναι πιο διαρθρωτικοί (ηλεκτρικά αυτοκίνητα).
Το 2019 θα πρέπει να διευκρινίσει την ισορροπία μεταξύ των δύο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης