Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Εντυπωσιάζει το πρώτο αντιαρματικό μη επανδρωμένο όχημα εδάφους

tags :
Εντυπωσιάζει το πρώτο αντιαρματικό μη επανδρωμένο όχημα εδάφους
Εντυπωσιάζει το πρώτο αντιαρματικό μη επανδρωμένο όχημα εδάφους 
Η MBDA Missile Systems και η Milrem Robotics παρουσίασε στην έκθεση αμυντικού εξοπλισμού IDEX-2019 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ένα αντιαρματικό μη επανδρωμένο όχημα εδάφους (UGV).



Υποστηρίζεται ότι είναι το πρώτο αντιαρματικό UGV στον κόσμο, το νέο όπλο ενσωματώνει το μη επανδρωμένο όχημα εδάφους της Milrem Robotics THeMIS με το σύστημα MBDA IMPACT (ενσωματωμένο πύργο συναγερμού MMP Precision Attack Turret) εξοπλισμένο με δύο πυραύλους εδάφους - αέρος MMP 5ης γενιάς καταπολέμηση των πυραύλων και ένα πολυβόλο.
«Αυτός ο συνδυασμός δύο από τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες στον τομέα τους είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα πως τα ρομποτικά συστήματα πολέμου θα προκαλέσουν διαταραχές στο πεδίο της μάχης και θα καταστήσουν παρωχημένες κάποιες παραδοσιακές τεχνολογίες», δήλωσε ο Kuldar Väärsi, Διευθύνων Σύμβουλος της Milrem Robotics.
Ο Väärsi πρόσθεσε ότι «το μη στρατιωτικό μας σύστημα μάχης υπό μελέτη μαζί με το MBDA θα είναι πολύ αποτελεσματικό για να διατηρήσουμε τους στρατιώτες μας ασφαλείς και να αυξήσουμε σημαντικά την ικανότητά μας να καταπολεμήσουμε άρματα μάχης καθώς και κάθε άλλο επίγειο στόχο».



Λόγω του ελαφρού βάρους και του μεγέθους του UGV, ο τηλεχειριζόμενος κινητήρας μπορεί να εγκατασταθεί με μονάδες που έχουν τοποθετηθεί και / ή αποσυναρμολογηθεί και απαιτούν λιγότερες προσπάθειες.
Με τη βοήθεια ενός κινητήρα ντίζελ και μιας ηλεκτρικής γεννήτριας, η υβριδική λειτουργία του UVG επιτρέπει την λειτουργία του για 8 έως 10 ώρες. Για μέγιστη μυστικότητα, το UGV μπορεί να λειτουργεί σε ηλεκτρικό για 0,5 έως 1,5 ώρες.
Το UGV έχει χαμηλή υπογραφή θερμότητας και θορύβου, ώστε να μπορεί να παραμείνει ανιχνεύσιμο, κρυμμένο από τον εξοπλισμό επιτήρησης του εχθρού, ενώ κυνηγάει κύριες δεξαμενές μάχης.
Το κέντρο εντολών και ελέγχου εμφανίζεται εξ αποστάσεως σε μια καμπίνα οχήματος, έτσι ώστε ο χειριστής του UGV να παραμείνει ασφαλής από τα πυρά του εχθρού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης