Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Στουρνάρας ζήτησε να υπάρξει παρέμβαση για τον Πολάκη από τον Draghi αλλά αρνήθηκε…- Υπέρ της ουδετερότητας η ΕΚΤ

Ο Στουρνάρας ζήτησε να υπάρξει παρέμβαση για τον Πολάκη από τον Draghi αλλά αρνήθηκε…- Υπέρ της ουδετερότητας η ΕΚΤ
Ορθή η απόφαση της ΕΚΤ να κρατήσει ουδέτερη στάση στην άτυχη κόντρα Πολάκη με Στουρνάρα
Με αφορμή αυτό το τουλάχιστον ατυχές περιστατικό μεταξύ του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και του αν αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π Πολάκη…το θέμα ήρθε προς συζήτηση στην ΕΚΤ και στο διοικητικό συμβούλιο που συνεδρίασε…
Ο Στουρνάρας ζητούσε να υπάρξει κάποιας μορφής δήλωση ή έστω αναφορά στα διεθνή μέσα ενημέρωσης υπέρ του αλλά η ΕΚΤ δεν υιοθέτησε την θέση αυτή και τάχθηκε υπέρ της ουδετερότητας.
Πηγή εντός της ΤτΕ που παρακολουθεί τις εξελίξεις δήλωσε ανεπίσημα στο bankingnews ότι ο Στουρνάρας ζήτησε να υπάρξει παρέμβαση αλλά η ΕΚΤ υιοθέτησε την ορθή πολιτική της ουδετερότητας και ορθώς βεβαίως.
Αφενός γιατί η ΕΚΤ δεν μπορεί να απαντάει σε ένα αναπληρωτή υπουργό Υγείας αφετέρου γιατί η ΕΚΤ δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για εσωτερικές προσωπικές στρατηγικές του εκάστοτε διοικητή.
Οπότε η στρατηγική ουδετερότητας ήταν ορθή από πλευράς της ΕΚΤ.
Πάντως και στο εσωτερικό της ΤτΕ θεωρούσαν λάθος όλη αυτή την ένταση που έλαβε διαστάσεις χωρίς νόημα και χαρακτήριζαν την εξέλιξη αυτή ασύμβατη με τον θεσμικό ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας.
Η ΤτΕ δεν έχει αντιπάλους είναι θεσμική αρχή που εκ των πραγμάτων δεν θα πρέπει να έρχεται σε αντιδικίες με πολιτικούς δεν είναι πολιτικός οργανισμός αλλά θεσμικό όργανο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης