Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η ηγέτης της Ταϊβάν λέει ότι η απειλή της κινεζικής εισβολής «μεγαλώνει κάθε μέρα»

tags :
Η ηγέτης της Ταϊβάν λέει ότι η απειλή της κινεζικής εισβολής «μεγαλώνει κάθε μέρα»
Η ηγέτης της Ταϊβάν λέει ότι η απειλή της κινεζικής εισβολής «μεγαλώνει κάθε μέρα»
Καθώς αγωνίζεται με την πτώση της δημοτικότητάς της πριν από τις εκλογές του 2019, η ηγέτης της Ταϊβάν Tsai Ing-wen ισχυρίστηκε σε συνέντευξή της ότι ο κόσμος υποτιμά την αυξανόμενη απειλή που θέτει το Πεκίνο.
Αφότου ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping ισχυρίστηκε σε μια ομιλία ορόσημο στις αρχές του 2019 ότι η Ταϊβάν τελικά θα επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα σε μια ρύθμιση παρόμοια με εκείνη του Χονγκ Κονγκ ή του Μακάο - κάτι που ο λαός της Ταϊβάν αντιτάσσεται με μεγάλη πλειοψηφία – (και απειλεί  τις εμπλεκόμενες ξένες δυνάμεις ΗΠΑ θα τολμήσουν να παρέμβουν), η Tsai ανέφερε ότι εάν η Κίνα συντρίψει την Ταϊβάν θα είναι μια «οπισθοδρόμηση της παγκόσμιας δημοκρατίας».
Σε απάντηση στην απειλή του Xi Jinping, η Tsai Ing-wen δήλωσε νωρίτερα φέτος ότι η Ταϊβάν «δεν θα δεχόταν ποτέ» την επανένωση με την Κίνα.
«Αν είναι η Ταϊβάν σήμερα, η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αναρωτηθεί ποιος θα είναι ο επόμενος;» είπε.
«Οποιαδήποτε χώρα στην περιοχή - εάν δεν θέλει πλέον να υποταχθεί στη βούληση της Κίνας, θα αντιμετωπίσει παρόμοιες στρατιωτικές απειλές».
«Με την Κίνα να γίνεται όλο και πιο ισχυρή και φιλόδοξη, αντιμετωπίζουμε αυξανόμενες απειλές», δήλωσε η Tsai Ing-wen.
Ενόψει της αυξανόμενης απειλής (το Πεκίνο πραγματοποίησε στρατιωτικές ασκήσεις στο Στενό της Ταϊβάν για να προσπαθήσει να εκφοβίσει την Tsai Ing-wen), ο πρόεδρος δήλωσε ότι ενισχύει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ταϊβάν εν όψει του ταχέως εκσυγχρονισμού της Κίνας και ότι η Ταϊβάν θα είναι «σε κατάσταση συναγερμού 24/7 για το πρώτο σημάδι μιας κινεζικής επίθεσης».
«Αυτό που περιμένουμε είναι ότι, αφού αποκρούσουμε το πρώτο κύμα των κινεζικών επιθέσεων, ο υπόλοιπος κόσμος να ασκήσει ισχυρή πίεση στην Κίνα», ανέφερε.
«Η πρόκλησή μας είναι να διατηρηθεί η ανεξάρτητη ύπαρξή μας, η ασφάλεια, η ευημερία και η δημοκρατία. Αυτό είναι το μεγαλύτερο θέμα για την Ταϊβάν» ανέφερε η Tsai Ing-wen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης