Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pimco: Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για τους επενδυτές να ξεκινήσουν τις… πωλήσεις μετοχών

tags :
Pimco: Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για τους επενδυτές να ξεκινήσουν τις… πωλήσεις μετοχών
Η ισχυρή μεταβλητότητα στις αγορές θα επιστρέψει, προειδοποιεί η Pimco
Υπέρ της μείωσης των θέσεων σε μετοχές τάσσεται η Pimco, όπως τόνισε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, ο επικεφαλής επενδύσεων του ομίλου Mark Kiesel.
Όπως ανέφερε ο συνδυασμός αύξησης του αμερικανικού ελλείμματος, των δύσκολων σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και της χαλάρωσης της παγκόσμιας ανάπτυξης, αποτελεί εγγύηση ότι η μεταβλητότητα θα επιστρέψει τόσο στην αμερικανική αγορά όσο και στα ομόλογα υψηλής ποιότητας.
«Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει τις θετικές ειδήσεις.
Όμως όταν η παλίρροια υποχωρήσει δεν θα μείνουν και πολλά», υποστήριξε το κορυφαίο στέλεχος της Pimco.
Στα αρνητικά για τις αγορές και το γεγονός ότι οι κεντρικές τράπεζες μειώνουν σταθερά τη ρευστότητα που «ρίχνουν» στις αγορές, με αρκετούς επενδυτές, λανθασμένα, να στρέφουν την προσοχή τους στη διάθεση των κεντρικών τραπεζών να έχουν μία πιο σταθερή νομισματική πολιτική.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/VIX%202.21.jpg?itok=bLP_RRtm
Επίσης ο Kiesel εκτιμά ότι η εμπορική κόντρα μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας δεν θα αποκλιμακωθεί τόσο εύκολα και γρήγορα, καθώς θεωρεί ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν προβλήματα, όπως για παράδειγμα αυτό που αφορά τον σεβασμό των πνευματικών δικαιωμάτων.
Πάντως ο όμιλος δεν αναμένει ύφεση στις ΗΠΑ το 2019, εκτιμώντας ότι η ανάπτυξη θα φθάσει στο 2% και ο πληθωρισμός θα είναι τιθασευμένος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης