Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο «Λύκος της Folli - Follie» ονομάζεται Christopher Foley και το παιχνίδι με τα ομόλογα

tags :
Ο «Λύκος της Folli - Follie» ονομάζεται Christopher Foley και το παιχνίδι με τα ομόλογα
Ο 45 χρόνος Αμερικανός κερδοσκόπος αντιγράφει τον πρωταγωνιστή Leonardo di Caprio στην ταινία ο «Λύκος της Γουόλ Στριτ»
Σκηνές από την κινηματογραφική ταινία «ο Λύκος της Γουόλ Στριτ» με πρωταγωνιστή τον Leonardo di Caprio θυμίζει η διαπραγμάτευση της διοίκησης της Folli Follie με την ολιγομελή ομάδα των ομολογιούχων.
Ο σκηνοθέτης Martin Scorsese πιθανόν να ζητούσε πνευματικά δικαιώματα από τους πραγματικούς «λύκους» που εμφανίστηκαν στον  Άγιο Στέφανο Αττικής, έχοντας ως θήραμα τη Folli- Follie.
Ο πρόεδρος Μάκης Γούναρης και ο διευθύνων σύμβουλος Αναστάσιος Φράγκου σε αγαστή συνεργασία με τους 1200 εργαζόμενους προσπαθούν να περιορίσουν την μικρή «αγέλη λύκων» και να διασώσουν την εταιρεία.
Ο επικεφαλής της «αγέλης» έχει ονοματεπώνυμο και λέγετε Christopher Foley και ηγείται του κερδοσκοπικού fund  Houlihan Lokey. O 45χρόνος αμερικανός αντιγράφει το ρόλο του Leonardo di  Caprio έχοντας περίσσευμα αλαζονείας και νοιώθει ήδη νικητής αφού βρίσκεται πολύ κοντά στον αρχικό του στόχο να βγάλει δεκάδες εκατομμύρια  ευρώ από  μία  εταιρεία  που το μόνο που θέλει είναι να επιβιώσει με οποιοδήποτε τίμημα.
Ο Christopher Foley επιβεβαιώνει το ρόλο του ακραιφνή κερδοσκόπου αφού αγόρασε ομόλογα αξίας 60 εκατ. ευρώ με 6 εκατομμύρια ευρώ από τη δευτερογενή αγορά όταν οι αρχικοί ομολογιούχοι πουλούσαν όσο-όσο τις ομολογίες για να περιορίσουν τις ζημιές  όταν ξέσπασε το σκάνδαλο της Folli - Follie  πριν από ένα χρόνο.   
Ο Christopher Foley αγόρασε ομόλογα με ονομαστική τιμή στα 10 σέντς, θέτοντας σε εφαρμογή το κερδοσκοπικό του σχέδιο.
Το παράδειγμά του ακολούθησαν ο Stanislav Genchew της εταιρείας  Kyma Capital, o οποίος αγόρασε ομόλογα αξίας 600.000 ευρώ με 60.000 ευρώ και ο Sebastian Gothier της  εταιρείας Mercier Vanderlinden διαθέτει ομόλογα αξίας ονομαστικής αξίας 7 εκατομμύρια καταβάλλοντας τίμημα 700.000 ευρώ.
Η ομάδα των κερδοσκόπων ανέλαβε να υλοποιήσει το σχέδιο άλωσης της Folli - Follie προσκομίζοντας εξουσιοδοτήσεις  από τους υπόλοιπους ομολογιούχους που εγκατέλειψαν την μάχη αποδεχόμενοι ότι έχασαν τα χρήματά τους.
Η ανοχή τους και η παράδοση άνευ όρων στο  Christopher Foley που σε ρόλο αρχηγού της αγέλης επιδιώκει  να βγάλει πολλαπλάσια χρήματα από αυτά που έβαλε.
Το στίγμα των προθέσεων  της  ομάδας δόθηκε μέσα από την αρχική συμφωνία με τη διοίκηση της Folli - Follie που να σημειωθεί κάνει ότι είναι δυνατό  για την αποφυγή της πτώχευσης της εταιρείας.
Οι ομολογιούχοι Christopher Foley Stanislav Genchew ο Sebastian Gothier απαίτησαν και έλαβαν από τη διοίκηση της Folli-  Follie την υπόσχεση ότι σε ένα χρόνο από την ένταξή της εταιρείας στο άρθρο 106β- δ θα λάβουν το ποσό των 67 εκατ ευρώ καταγράφοντας απόδοση κεφαλαίων 63,4% καθώς το ποσό που θα κληθούν να βάλουν οι κερδοσκόποι έχει προσδιορισθεί στα 41 εκατ. ευρώ ως ενδιάμεση χρηματοδότηση.
Η εξωπραγματική απόδοση κεφαλαίου για τους «Λύκους της Folli-Follie» ήταν προϊόν εξαγοράς της συναίνεσής τους για την ένταξη της εταιρείας στο Πτωχευτικό Κώδικα και στο άρθρο 106 β-δ καθώς απαιτείται η αποδοχή του 60% των ομολογιούχων για να  κατατεθεί στο σχέδιο διάσωσης  της εταιρείας στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
Οι γενικές συνελεύσεις των ομολογιούχων αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στις αρχές Απριλίου  

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης