Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαυροβούνιο: Στα 843,1 εκατ. ευρώ το ύψος των ΑΞΕ το 2018

tags :
Μαυροβούνιο: Στα 843,1 εκατ. ευρώ το ύψος των ΑΞΕ το 2018
Μαυροβούνιο: Στα 843,1 εκατ. ευρώ το ύψος των ΑΞΕ το 2018
Στο ποσό των 843,1 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε το 2018 η αξία των άμεσων ξένων επενδύσεων (ΑΞΕ) στο Μαυροβούνιο, με την Ιταλία να κατέχει την πρώτη θέση στις επενδύτριες χώρες, με επενδεδυμένα κεφάλαια ύψους 116,7 εκατομμύρια ευρώ.
Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Ρωσία με ΑΞΕ αξίας 66,8 εκατομμυρίων ευρώ, στην τρίτη βρίσκεται η Σερβία με ΑΞΕ 65,5 εκατομμυρίων ευρώ, στην τέταρτη η Ουγγαρία με 59,5 εκατομμύρια ευρώ και στην πέμπτη θέση η Τουρκία με ΑΞΕ αξίας 53,2 εκατομμυρίων ευρώ.
Οι περισσότερες επενδύσεις κατευθύνθηκαν στον χρηματοπιστωτικό τομέα, αλλά και σ' αυτόν των ακινήτων, που παρουσιάζει αναπτυξιακή πορεία, ιδίως έπειτα από τις αγορές ακινήτων που κάνουν αλλοδαποί, επισημαίνεται σε δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων, που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tanjug.
Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Προώθησης Επενδύσεων του Μαυροβουνίου (MIPA), βασικοί κλάδοι της οικονομίας, που παρουσιάζουν ευκαιρίες για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων είναι της γεωργίας, της ενέργειας και του τουρισμού, καθώς επίσης κι ο τραπεζικός τομέας.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης