Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικοινωνία Trump – Erdogan για τη Συρία – Συζήτηση για δημιουργία πιθανής ζώνης ασφαλείας

tags :
Επικοινωνία Trump – Erdogan για τη Συρία – Συζήτηση για δημιουργία πιθανής ζώνης ασφαλείας
Στο επίκεντρο και οι διμερείς σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας
Τηλεφωνική επικοινωνία για τη Συρία είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump με τον Τούρκο ομόλογο του, Rejep Tayip Erdogan.
Σε σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρεται ότι οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να συνεχίσουν τον συντονισμό για τη δημιουργία μιας πιθανής ζώνης ασφαλείας στο βόρειο τμήμα της Συρίας καθώς και ότι υπογράμμισαν την σημασία της διμερούς σχέσης και συζήτησαν διάφορα θέματα όπως το εμπόριο.
«Σχετικά με τη Συρία, οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να συνεχίσουν τον συντονισμό για τη δημιουργία μιας πιθανής ζώνης ασφαλείας και σημείωσαν ότι ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν και ο αρχηγός των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων, στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ θα φιλοξενήσουν τους Τούρκους ομολόγους τους στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα για περαιτέρω συνομιλίες».
Από την πλευρά του το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε πως οι δύο ηγέτες συμφώνησαν η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία να πραγματοποιηθεί σε συμφωνία με τα κοινά συμφέροντα των δύο χωρών, όπως επίσης και σε μια πολιτική επίλυση της εμπόλεμης σύρραξης στην αραβική χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης