Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε θετική τροχιά για την εβδομάδα το πετρέλαιο - Κέρδη +3% για το αμερικανικό αργό

Σε θετική τροχιά για την εβδομάδα το πετρέλαιο - Κέρδη +3% για το αμερικανικό αργό
Οριακές απώλειες -0,01% για το Brent, με κέρδη +1,2% σε εβδομαδιαία βάση
Μεικτές τάσεις σημείωσε στην τελευταία (22/2) συνεδρίαση της εβδομάδας ο μαύρος χρυσός, αν και κατόρθωσε να κινηθεί θετικά σε εβδομαδιαία βάση.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το Brent υποχώρησε μόλις 0,01% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 67,06 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +0,51% στα 57,25 δολ. ανά βαρέλι.

Για την εβδομάδα το αμερικανικό αργό σημείωσε κέρδη της τάξης του 3%, ενώ το Brent κινήθηκε 1,2% υψηλότερα.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τους Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2019 αυξήθηκαν κατά 3,7 εκατ. βαρέλια, στα 454,5 εκατ. βαρέλια συνολικά, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε σημειωθεί άνοδος κατά 3,6 εκατ. βαρέλια.

Παράλληλα, στο επίκεντρο παραμένουν και οι εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, με τον Αμερικανό υπουργό Γεωργίας, Sonny Perdue, να δηλώνει ότι είναι ακόμα νωρίς για να σχολιάσει κανείς ποιες είναι οι αγορές που ενδέχεται να πραγματοποιήσει το Πεκίνο από την Ουάσιγκτον ως μέρος της συμφωνίας.
«Δε θέλω να αυξήσως τις προσδοκίες», ανέφερε χθες (21/2) ο κ. Perdue, προσθέτοντας ότι «εάν καταλήξουμε σε μία συμφωνία με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μπορούμε να ανακάμψουμε τις αγορές πολύ γρήγορα».
Σημειώνεται ότι οι εμπορικές εντάσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα έχουν αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για την πτώση του πετρελαίου, καθώς περιορίζουν τις προοπτικές ζήτησης των δύο χωρών απέναντι στον «μαύρο χρυσό».

ΗΠΑ: Στις 853 μειώθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου

Μείωση κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (22/2/2019) η Baker Hughes.
Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου μειώθηκαν κατά τέσσερις, στις 857.
Ο αριθμός των πλατφορμών εξόρυξης φυσικού αερίου παρέμεινε αμετάβλητος, στις 194.
Ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών μειώθηκε έτσι κατά τέσσερις, στις 1.047.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης