Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Αναγνωριστικές κινήσεις κοντά στα υψηλά έτους

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Αναγνωριστικές κινήσεις κοντά στα υψηλά έτους

ΑΓΟΡΑ: Αναγνωριστικές οι πρώτες κινήσεις με το βλέμμα να είναι στις τράπεζες και στην τεχνική εικόνα συνολικά της αγοράς, αφού όπως λένε και οι αναλυτές είναι σε υπεραγορασμένα επίπεδα.

Αυτό βέβαια δεν λέει και πολλά γιατί μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω αν ο τζίρος βελτιωθεί ξανά και να διορθώσει αργότερα. Έχει ξαναγίνει. Όμως αυξάνεται το ρίσκο για όσους αγοράζουν τώρα.

Η Εθνική Τράπεζα φαίνεται να ξεχωρίζει στο άνοιγμα με άνοδο 1,4% ενώ η Eurobank και η Πειραιώς έχουν μικρότερη άνοδο. Υποχωρεί η Jumbo και η Viohalco.

ΔΕΗ: Με ανοδική διάθεση στο ξεκίνημα, αλλά προκαλεί εντύπωση που δεν μπορεί να «ξεκολλήσει» από τα 1,35 ευρώ. Μπορεί να μην έγινε η πώληση των λιγνιτικών, αλλά επαναλαμβάνουμε πως βλέπουμε καλές κινήσεις από τη διοίκηση.

Τώρα δεν ξέρουμε αν οι επενδυτές σκέφτονται και τις εκλογές και βλέπουν καθυστερήσεις και επομένως απέχουν, αλλά θα μπορούσε να κινηθεί έστω μέχρι τα 1,50 ευρώ.

ΟΤΕ: Θα πάρουν και πρόσθετο μέρισμα λόγω της πώλησης της δραστηριότητας στην Αλβανία και το υπολογίζουμε στα 0,13 ευρώ περίπου.

Κοιτώντας τον ισολογισμό τα καθαρά δημοσιευμένα κέρδη είναι απογοητευτικά αν δει κάποιος και την αποτίμηση των 5,1 δισ. ευρώ. Λόγω λογιστικού προτύπου 16 θα δούμε το 2019 αύξηση του καθαρού δανεισμού.

CENERGY: Η μετοχή τον περασμένο Οκτώβρη βρέθηκε στο 1 ευρώ περίπου, ενώ τον Ιανουάριο είχε βρεθεί μέχρι και στα 1,60 ευρώ.

Η μετοχή είχε καταγράψει ράλι αλλά τα νούμερα που κάποιοι περίμεναν δεν ήρθαν. Έτσι η διόρθωση μέχρι το 1 ευρώ ήταν αναμενόμενη. Από εκεί βρήκε δύναμη να φτάσει στα 1,32 ευρώ σήμερα.

Με όγκο 25 χιλ. τεμάχια στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης και έχει αποτίμηση 251 εκατ. ευρώ. Βάζει υποψηφιότητα για 25άρη λόγω σειράς και αφού γίνει η συγχώνευση Eurobank-Grivalia.

Στα τρέχοντα επίπεδα παίζει με p/bv 1,25 φορές το οποίο δεν είναι υψηλό αλλά οι συνολικές υποχρεώσεις είναι στα 770 εκατ. ευρώ περίπου οι οποίες είναι υψηλές.

Οι πωλήσεις στο εξάμηνο ήταν στα 451 εκατ. ευρώ και οι ζημιές στο 1 εκατ. ευρώ. Τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονταν στα 41,1 εκατ. ευρώ. Τώρα θα πρέπει να δούμε τα ετήσια αποτελέσματα για να δούμε αν υπάρχει βελτίωση.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Τα περιφερειακά χαρτιά έχουν κάνει στάση συνολικά αφού τώρα «παίζουν» με τις τράπεζες οι επενδυτές, αλλά στη συγκεκριμένη εδώ και καιρό βλέπουμε προσεκτικό μάζεμα.

Στην αποτίμηση των 11 εκατ. ευρώ δεν χρειάζονται και πολλά λεφτά για να κινηθεί η μετοχή. Έχει σημαντική ακίνητη περιουσία, αλλά θέλουμε και λίγο τζίρο από τη δραστηριότητα. Αν δούμε και κέρδη στη χρήση 2018 θα είναι θετικότατη εξέλιξη.

CENTRIC: Η αγορά δικτυακού στοιχήματος πήγε μπάλα το 2018 και νομίζουμε πως η εταιρεία έχει σοβαρούς λόγους να περιμένει να εισπράξει άλλα 10 εκατ. ευρώ από την πώληση της στοιχηματικής δραστηριότητας βάσει της συμφωνίας.

Αν συμβεί αυτό τα 0,15 ευρώ θα καθιστούν τη μετοχή εξαιρετικά φθηνή και το μόνο που θα πρέπει να σκέφτονται οι μέτοχοι είναι τι θα κάνει με τα χρήματα η διοίκηση και αν θα επιλέξει να δραστηριοποιηθεί σε κάποιο νέο κλάδο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης