Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier (ΕΕ): Πολύ σοβαρές οι συνέπειες για τη Βρετανία εάν αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία

Barnier (ΕΕ): Πολύ σοβαρές οι συνέπειες για τη Βρετανία εάν αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία
Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε ότι ανησυχεί όλο και περισσότερα για το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία
Την έντονη ανησυχία του για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία εξέφρασε σήμερα (22/2) ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, Michel Barnier, προειδοποιώντας παράλληλα για τις «σοβαρές συνέπειες» που θα έχει μία τέτοια εξέλιξη.
Ειδικότερα, ο κ. Barnier δήλωσε ότι ανησυχεί όλο και περισσότερο για το ενδεχόμενο μίας αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία στα τέλη Μαρτίου, τονίζοντας ότι «εάν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει χωρίς συμφωνία, οι συνέπειες για τη χώρα θα είναι πολύ σοβαρές».
Παράλληλα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος διευκρίνησε ότι αυτό που χρειάζονται οι Βρυξέλλες και το Λονδίνο δεν είναι περισσότερος χρόνος, αλλά περαιτέρω συνομιλίες, διευκρινίζοντας ότι «για τον σκοπό αυτό, η καθυστέρηση του Brexit δε μπορεί να αποκλειστεί ως επιλογή».
Σημειώνεται ότι χθες (21/2) ο Michel Barnier τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος καθυστέρησης της διαδικασία για το Brexit, καθώς πλέον ανπόκειται στους Βρετανούς νομοθέτες να ενεργήσουν πριν από τις 29 Μαρτίου, προκειμένου να αποφευχθεί ένα σενάριο μη συμφωνίας.
«Δε χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο, χρειαζόμαστε αποφάσεις από το βρετνικό κοινοβούλιο», ανέφερε χθες ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, επαναλαμβάνοντας ότι η ΕΕ θα ήταν ανοικτή στην τροποποίηση της υπάρχουσας πολιτικής διακήρυξης εάν η πλευρά του Ηνωμένου Βασιλείου προτείνει μία «περισσότερο φιλόδοξη» εταιρική σχέση, η οποία θα περιλαμβάνει τη διατήρηση της Βρετανίας στην τελωνειακή ένωση μετά το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης