Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περαιτέρω απώλειες καταγράφει ο χρυσός λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,23% και τα 1.324,75 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Περαιτέρω απώλειες καταγράφει ο χρυσός λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,23% και τα 1.324,75 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από τα υψηλά δέκα μήνων
Περαιτέρω πτώση καταγράφει σήμερα Παρασκευή (22/2) ο χρυσός, στον απόηχο των μακροοικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν τις προηγούμενες ώρες, ενώ οι επενδυτές αναμένουν εξελίξεις στις εμπορικές συνομιλίες Ουάσιγκτον και Πεκίνου.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Μαρτίου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,23% στα 1.324,75 δολ. ανά ουγγιά, αποκτώντας ακόμα μεγαλύτερη απόσταση από τα υψηλά δέκα μηνών στα οποία βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,04% στις 96,50 μονάδες.
Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης, η τιμή του χρυσού υποχώρησε κατά σχεδόν 20 δολ. ανά ουγγιά, στον απόηχο της προόδου που σημειώνεται στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας.
Οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι ότι οι δύο χώρες θα προχωρήσουν σύντομα σε συμφωνία, καθώς σύμφωνα με αναφορές του Reuters, ήδη σχεδιάζουν το πλαίσιο της εμπορικής συμφωνίας.
Ωστόσο, ο Αμερικανός υπουργός Γεωργίας, Sonny Perdue, δήλωσε χθες ότι είναι ακόμα νωρίς για να σχολιάσει κανείς ποιες είναι οι αγορές που ενδέχεται να πραγματοποιήσει το Πεκίνο από την Ουάσιγκτον ως μέρος της συμφωνίας.
«Δε θέλω να αυξήσως τις προσδοκίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Perdue, προσθέτοντας ότι «εάν καταλήξουμε σε μία συμφωνία με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μπορούμε να ανακάμψουμε τις αγορές πολύ γρήγορα».
Όσον αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ, ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας του μεταποιητικού κλάδου υποχώρησε στις -4,1 μονάδες τον Φεβρουάριο, έναντι 17 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν κατά +0,1% σε μηνιαία βάση τον Δεκέμβριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο της τάξεως του +0,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης