Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Επιδείνωση στην αγορά ομολόγων, εν όψει Fitch - Στο 2,89% η απόδοση του 10ετούς

Ιταλία: Επιδείνωση στην αγορά ομολόγων, εν όψει Fitch - Στο 2,89% η απόδοση του 10ετούς
Επιδείνωση καταγράφει η αγορά ιταλικών ομολόγων, εν όψει της σημερινής αξιολόγησης από τον οίκο Fitch
Επιδείνωση καταγράφει σήμερα (22/2/2019) η αγορά ιταλικών ομολόγων, εν όψει της σημερινής αξιολόγησης από τον οίκο Fitch.
Η Societe Generale εκτιμά πως η αγορά τοποθετεί στο 30% την πιθανότητα να υποβαθμίσει απόψε η Fitch την αξιολόγηση της Ιταλίας, στο «ΒΒΒ-», που θα την έφερνε μόλις μία βαθμίδα πάνω από τον επενδυτικό βαθμό.
Η πρόσφατη διολίσθηση της ιταλικής οικονομίας σε τεχνική ύφεση αύξησε τις ανησυχίες ότι θα μπορούσε να απειληθεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκρατήσει το δημοσιονομικό έλλειμμα.
Περί τις 15:00, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει άνοδο 5,6 μονάδων βάσης, στο 2,89%, από 2,829% στο χθεσινό κλείσιμο.


Το spread με το αντίστοιχο γερμανικό διαμορφώνεται στις 278 μονάδες, έχοντας «αγγίξει» το 5ετές υψηλό των 340 μονάδων τον περασμένο Οκτώβριο.

Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου καταγράφει άνοδο 4,2 μ.β. στο 3,72%, ενώ του 2ετούς ενισχύεται κατά 8,9 μ.β. στο 0,56%.
Η απόφαση της Fitch αναμένεται σήμερα μετά το κλείσιμο των αγορών, ενώ Moody’s και S&P Global Ratings θα αναθεωρήσουν τις αξιολογήσεις τους στις 15 Μαρτίου και στις 26 Απριλίου αντίστοιχα.
Ενώ τα ιταλικά ομόλογα έχουν ανακτήσει την σταθερότητα μετά από τις ισχυρές πιέσεις του περασμένου έτους, οι προοπτικές τους είναι ακόμα θολές.
Η ιταλική οικονομία συρρικνώθηκε κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018, προκαλώντας σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με το σχέδιο της λαϊκίστικης κυβέρνησης να διατηρήσει το έλλειμμα κάτω από το όριο του 3% που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης