Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στη Wall Street, εν μέσω αισιοδοξίας για μια εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας

tags :
Ήπια άνοδος στη Wall Street, εν μέσω αισιοδοξίας για μια εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας
Αισιοδοξία ότι ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται κοντά στην επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας
Με ήπια κέρδη άνοιξαν σήμερα (22/2/2019) οι δείκτες της Wall Street, εν μέσω της αισιοδοξίας ότι ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται κοντά στην επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,4% στις 25.940 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 2.783 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,3% υψηλότερα στις 7.482 μονάδες.


Ώθηση στον Dow Jones προσφέρει η μετοχή της Intel, η οποία καταγράφει κέρδη άνω του 2,5%, καθώς η Morgan Stanley την αναβάθμισε σε «overweight» από «equal weight», σημειώνοντας ότι η εταιρεία θα μπορούσε ανανεωθεί μετά την πλήρη ανάληψη καθηκόντων διευθύνοντος συμβούλου από τον Bob Swan.
Παράλληλα, άνοδο 1% σημειώνει η μετοχή της Citigroup, μετά την αναβάθμισή της από την Jefferies σε «buy» από «hold», επικαλούμενη μια πιθανή αύξηση εσόδων για την εταιρεία και τα οφέλη από τις αναπτυσσόμενες δραστηριότητές της στη Λατινική Αμερική.
Από την άλλη, βουτιά άνω του 26% καταγράφει η μετοχή της Kraft Heinz Co., καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε χθες αποτελέσματα κατώτερα των προσδοκιών, ενώ προανήγγειλε μείωση στο μέρισμά της.
Η αμερικανική εταιρεία τροφίμων αποκάλυψε επίσης μια λογιστική έρευνα η οποία κατέληξε σε κλήτευση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Οι δείκτες Dow και Nasdaq βρίσκονται σε τροχιά να καταγράψουν κέρδη για ένατη συνεχόμενη εβδομάδα, ενώ ο S&P 500 ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, θα έχει σήμερα συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κίνας, Liu He, σε μια προσπάθεια να υπάρξει μια συμφωνία που θα βάλει τέλος στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο πλευρών.
Σημειώνεται πως την ίδια στιγμή πλησιάζει και η προθεσμία της 1ης Μαρτίου που είχαν ορίσει ο Trump και ο Κινέζος ομόλογός του, Xi Jinping, προκειμένου να υπάρξει λύση.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χθες το Reuters, Κίνα και ΗΠΑ βρίσκονται κοντά σε συμφωνία που θα τερματίσει τον εμπορικό πόλεμο καθώς φέρονται να έχουν αρχίσει να καταρτίζουν το περίγραμμα μιας συμφωνίας-πλαισίου και εξετάζουν τη φρασεολογία έξι μνημονίων κατανόησης που αφορούν κυρίως μεταρρυθμίσεις στην Κίνα.
Εάν οι δύο πλευρές δεν κλείσουν συμφωνία ως την 1η Μαρτίου, οι δασμοί σε κινεζικά προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ, συνολικής αξίας 200 δισ. δολ., θα αυξηθούν από το 10% στο 25%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης