Τελευταία Νέα
Διεθνή

HΠΑ: Εμπάργκο πληροφορίας σε χώρες που συνεργάζονται με τη Huawei

tags :
HΠΑ: Εμπάργκο πληροφορίας σε χώρες που συνεργάζονται με τη Huawei
Οι ΗΠΑ προχωρούν σε εμπάργκο πληροφορίας στις χώρες-συνεργάτες της Huawei
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα ανταλλάσσει πληροφορίες και δεν θα συνεργάζεται πλήρως με χώρες που αξιοποιούν τεχνολογίες της κινεζικής κατασκευάστριας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Huawei σε υποδομές τους που χαρακτηρίζονται κρίσιμες, διεμήνυσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo.
«Αν μια χώρα (...) εγκαθιστά (εξοπλισμό της Χουάγουεϊ) σε συστήματα κρίσιμης σημασίας, δεν θα είμαστε σε θέση να μοιραζόμαστε πληροφορίες μαζί της, δεν θα μπορούμε να συνεργαζόμαστε μαζί της», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business.
«Σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχει ο κίνδυνος να μην είμαστε καν σε θέση να διατηρούμε εκεί αμερικανικούς πόρους, αμερικανική πρεσβεία, ή αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις», σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι ενημερώνει τους συμμάχους των ΗΠΑ για τον «αληθινό κίνδυνο» που κατ' αυτόν ενέχει η υιοθέτηση των τεχνολογιών του κινεζικού κολοσσού.
Από τη δική του πλευρά, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump προέτρεψε μέσω Twitter τις αμερικανικές εταιρείες να εντείνουν τις προσπάθειές τους να αναπτύξουν τεχνολογίες για τα δίκτυα τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι δεν θα αποκλείσει τις κινεζικές εταιρείες από τον ανταγωνισμό ως προς τις τεχνολογίες 5G, κάνοντας μια τοποθέτηση πολύ πιο μετρημένη από αυτήν του Mike Pompeo.
«Θέλω οι ΗΠΑ να κερδίσουν συμμετέχοντας στον ανταγωνισμό, όχι αποκλείοντας τεχνολογίες πιο προηγμένες σήμερα.
Πρέπει πάντα να είμαστε ηγέτες σε ό,τι κι αν κάνουμε, ειδικά όταν μιλάμε για τον πολύ συναρπαστικό κόσμο της τεχνολογίας!», έγραψε.
Η Ουάσινγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τελείως τη διάθεση εξοπλισμού και τεχνολογιών της Huawei στην αμερικανική αγορά, ενώ απαιτεί επίσης οι σύμμαχοί της να κόψουν τους δεσμούς τους με την κινεζική εταιρεία, επισείοντας τη στενή της σύνδεση με την κινεζική κυβέρνηση.
Τα αντιφατικά μηνύματα των Trump και Pompeo δημοσιοποιήθηκαν ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διμερείς διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας για το εμπόριο.
Η Ουάσινγκτον εξάλλου αξιώνει την έκδοση της Meng Wanzhou, της οικονομικής διευθύντριας και κόρης του ιδρυτή της Huawei, από τον Καναδά, όπου συνελήφθη τον Δεκέμβριο και τελεί υπό δικαστική επιτήρηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης