Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Η Ευρώπη εισέρχεται σε ύφεση όσον αφορά τα εταιρικά κέρδη

tags :
Morgan Stanley: Η Ευρώπη εισέρχεται σε ύφεση όσον αφορά τα εταιρικά κέρδη
Morgan Stanley: Η Ευρώπη εισέρχεται σε ύφεση όσον αφορά τα εταιρικά κέρδη
Όπως όλα δείχνουν θα επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις της Morgan Stanley όσον αφορά την πορεία των εταιρικών κερδών στις ΗΠΑ για το α΄τρίμηνο του 2019 , καθώς με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι εκτιμήσεις για τα κέρδη της συναίνεσης του α’ τριμήνου 2019 συνεχίζουν να «βυθίζονται» και τώρα βρίσκονται στο κόκκινο, με πτώση 3% από την αρχή του έτους...



... και το μόνο ερώτημα είναι κατά πόσον η ανάπτυξη κερδών θα επανέλθει στη συνέχεια σε θετικό momentum ή θα συνεχίσει να ολισθαίνει, όπως εκτιμά η Morgan Stanley.



… Η Ευρώπη είναι ήδη εκεί.
Με πάνω από το 65% των εταιριών να έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, ο ιστορικός ρυθμός μεγέθυνσης των ευρωπαϊκών εταιρικών κερδών το δ’ τρίμηνο του 2018 σημειώνουν πτώση 1% σε ετήσια βάση και χαμηλότερα κατά 8% από τα εταιρικά κέρδη που ανακοίνωσαν οι εταιρίες το γ’ τρίμηνο του 2018.



Ακόμη χειρότερα, πρόκειται για μια ουσιαστική απογοήτευση κατά καταγράφηκε πτώση 3% σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.



Αυτή η αρνητική έκπληξη αντικατοπτρίζει τους κινδύνους μείωσης των προβλέψεων που συνεπάγεται η επιδείνωση της δυναμικής ανάπτυξης της ζώνης του ευρώ το δ΄τρίμηνο του 2018.




Το 45% των εταιριών που ανακοίνωσαν κέρδη διαμορφώνονται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2010 τουλάχιστον και είναι κάτω από το μακροπρόθεσμο μέσο όρο του 54%.



Μεταξύ των εταιρειών που έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής, οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, η ενέργεια και η τεχνολογία σημείωσαν έντονη θετική ανάπτυξη.
Η αντοχή στα κέρδη των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας αναδεικνύει την άποψη των αναλυτών της DB σχετικά με μια στροφή στον κύκλο των κερδών του τομέα.
Εν τω μεταξύ, οι βιομηχανίες, οι εταιρίες ακινήτων και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κατέγραψαν μια έντονα αρνητική ανάπτυξη.



Η ενέργεια, η υγεία και η τεχνολογία είναι οι κλάδοι με την μεγαλύτερη προσφορά στην ανάπτυξη των εταιρικών.
Οι εταιρίες του κλάδου της τεχνολογίας και της ενέργεια έχουν καταγράψει τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην άνοδο των κερδών, ενώ οι τηλεπικοινωνιακές εταιρίες και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας έχουν καταγράψει σημαντική πτώση στα εταιρικά κέρδη.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης