Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Απομακρύνονται οι άμαχοι από τελευταίο προπύργιο του ISIS στη Συρία

tags :
Απομακρύνονται οι άμαχοι από τελευταίο προπύργιο του ISIS στη Συρία
Απομακρύνονται οι άμαχοι από τελευταίο προπύργιο του ISIS στη Συρία
Περίπου 30 φορτηγά που μεταφέρουν κυρίως γυναίκες και παιδιά, αλλά και άνδρες, αναχώρησαν σήμερα (22/2) από το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία, την Μπαγκούζ, υπό την επίβλεψη μελών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP.
Οι υποστηριζόμενες από τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις προσπαθούν να απομακρύνουν τους αμάχους από τον θύλακα του ISIS, προκειμένου να μπορέσουν να εξαπολύσουν την τελική τους επίθεση κατά των τζιχαντιστών.
Σε θέση των SDF κοντά στο Μπαγκούζ, μια ομάδα του AFP είδε να περνούν περίπου 30 φορτηγά, τα οποία συνόδευαν αντιτζιχαντιστές κατά την έξοδό τους από το χωριό.
Στα φορτηγά επέβαιναν γυναίκες με μαύρο νικάμπ, παιδιά με βρώμικα ρούχα, ορισμένα από τα οποία κρατούσαν ένα κομμάτι ψωμί, ή άνδρες με καλυμμένα πρόσωπα.
Ήδη την Τετάρτη, σχεδόν 3.000 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί με περίπου 10 φορτηγά από το Μπαγκούζ, σύμφωνα με τις SDF. «Υπολογίζουμε ότι υπάρχουν ακόμη χιλιάδες άνθρωποι μέσα στον θύλακα», σημείωσε σήμερα ο εκπρόσωπος των SDF Μουστάφα Μπάλι.
«Αναμένουμε να τελειώσει η απομάκρυνση των αμάχων για να επιτεθούμε», πρόσθεσε, εκφράζοντας την ελπίδα αυτό να γίνει «σήμερα ή αύριο».
Το τελευταίο οχυρό του «καταρρέοντος χαλιφάτου», η μικρή πόλη Μπαγκούζ, έκτασης μόλις 700 τ.μ., βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ευφράτη.
Εκατοντάδες μαχητές της οργάνωσης, περικυκλωμένοι από δυνάμεις που αναμένουν να ανακηρύξουν το τέλος της, κρύβονται ανάμεσα στους περίπου 1.000 αμάχους, τους οποίους κρατάνε ομήρους στην πόλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης