Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή EE για τις καθυστερήσεις της Ιταλίας στη σιδηροδρομική σύνδεση Τορίνο - Λυών

Οργή EE για τις καθυστερήσεις της Ιταλίας στη σιδηροδρομική σύνδεση Τορίνο - Λυών
Οργή Βρυξελλών για τις καθυστερήσεις στη σύνδεση Τορίνο-Λυών
Αντιμέτωπο με την απώλεια ακόμη και 300 εκατ. ευρώ αναμένεται να βρεθεί το πρότζεκτ της υπερταχείας σιδηροδρομικής σύνδεσης Τορίνο-Λυών, όπως μεταδίδει το κανάλι Euronews.
Στη Ρώμη, το κυβερνών κόμμα του Κινήματος Πέντε Αστέρων έχει στυλώσει τα πόδια στις αντιρρήσεις του, εν αντιθέσει με τη συγκυβερνώσα Λέγκα που τάσσεται υπέρ.
Ως αποτέλεσμα, το έργο παραμένει στάσιμο και καταγράφει καθυστερήσεις μηνών, προκαλώντας την οργή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που απειλεί να μειώσει τη συμμετοχή της.
Το Κίνημα Πέντε Αστέρων έχει κάνει σημαία του την εγκατάλειψη του έργου, ειδικά μετά την έκθεση του υπουργείου Μεταφορών για την αρνητική σχέση κόστους-οφέλους.
Το έργο κοστίζει συνολικά 8,6 δισεκ. ευρώ, με το 40% να προέρχεται από ενωσιακά κονδύλια και το υπόλοιπο 60% να μοιράζεται μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας.
Την Πέμπτη (21/1), το ιταλικό Κοινοβούλιο με ψήφισμά του ζητά από την κυβέρνηση τη συνολική επαναδιαπραγμάτευση του έργου, προσπαθώντας κατά πολλούς να παρελκύσει τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης ώστε αυτή να πάει για μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου.
Ο Jean Claude Juncker από την πλευρά του τόνισε ότι η απόφαση είναι θέμα των δύο χωρών.

Διαβάστε: Euronews: Υπερταχεία Λυών – Τορίνο, 30 χρόνια διαφωνιών

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης