Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αϊτή: Η ομάδα βαριά οπλισμένων ξένων που είχε συλληφθεί απελάθηκε στις ΗΠΑ

tags :
Αϊτή: Η ομάδα βαριά οπλισμένων ξένων που είχε συλληφθεί απελάθηκε στις ΗΠΑ
Αϊτή: Η ομάδα βαριά οπλισμένων ξένων που είχε συλληφθεί την Κυριακή απελάθηκε στις ΗΠΑ
Μια ομάδα βαριά οπλισμένων ξένων, που συνελήφθη την Κυριακή στην Αϊτή, έπειτα από πολλές ημέρες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και βίαιων επεισοδίων, παραδόθηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα στις Αρχές των ΗΠΑ, επιβεβαίωσαν οι κυβερνήσεις των δύο κρατών.
Δεν έγινε πάντως σαφές εάν όλα τα μέλη της ομάδας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αποτελείτο από πέντε Αμερικανούς, έναν Σέρβο κι έναν Ρώσο, μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στις ΗΠΑ.
Η απέλαση των μελών της ομάδας στην αμερικανική επικράτεια έγινε «σε συντονισμό με τις αϊτινές Αρχές», διαβεβαίωσε στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρμόδιο για υποθέσεις Δυτικού Ημισφαιρίου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Αϊτής επιβεβαίωσε ότι τα πρόσωπα αυτά «παραδόθηκαν στις Αρχές των ΗΠΑ την Τετάρτη».
Σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης, οι άνδρες ήταν εφοδιασμένοι με ημιαυτόματα τουφέκια, καραμπίνες, πιστόλια, μικρά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, δορυφορικά τηλέφωνα και πολλές πινακίδες κυκλοφορίας. Κυκλοφορούσαν με δύο αυτοκίνητα.
Βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν τουλάχιστον έξι πρόσωπα, καθώς οδηγούνται με συνοδεία στο αεροδρόμιο του Πορτ-ο-Πρενς, για να επιβιβαστούν σε πτήση προς τις ΗΠΑ.
Μετά τη σύλληψη της ομάδας, αϊτινά και αμερικανικά ΜΜΕ δημοσίευσαν ονόματα που αντιστοιχούν στα προφίλ πρώην στελεχών των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Επισήμως, οι ταυτότητές τους δεν έχουν ανακοινωθεί.
Χιλιάδες διαδηλωτές απαίτησαν τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος Ζοβενέλ Μοΐζ να παραιτηθεί και να διενεργηθεί ανεξάρτητη έρευνα για τις καταγγελίες περί διαφθοράς και διασπάθισης εκατομμυρίων από το πρόγραμμα PetroCaribe.
Οι κινητοποιήσεις, που άρχισαν την 7η Φεβρουαρίου, αποκλιμακώθηκαν, αλλά ηγέτες της αντιπολίτευσης καλούν τους πολίτες να βγουν εκ νέου στους δρόμους σήμερα.
Την περασμένη εβδομάδα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε εντολή σε όλο το μη απολύτως απαραίτητο προσωπικό της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στην Αϊτή και στα μέλη των οικογενειών τους να επαναπατριστούν και προέτρεψε τους Αμερικανούς να αποφεύγουν τα ταξίδια στη χώρα της Καραϊβικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης