Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Η απληστία επέστρεψε στις αγορές – Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για τους επενδυτές

BofA: Η απληστία επέστρεψε στις αγορές – Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για τους επενδυτές
Τις καλύτερες επιλογές για τους επενδυτές συστήνει η Bank of America Merrill Lynch
Η αμερικανική αγορά συνεχίζει να ακολουθεί σχετικά καλή πορεία, παρά το γεγονός ότι όλοι αναρωτιούνται ποιος ακριβώς αγοράζει μετοχές, καθώς κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών καταγράφονται συνεχείς εκροές από αμοιβαία κεφάλαια και ETFs.
Πιθανώς η άνοδος της Wall Street να οφείλεται είτε στις επαναγορές μετοχών είτε σε ένα εκτεταμένο short squeeze, με τον S&P 500 να πλησιάζει με ταχύτητα το επίπεδο στήριξης των 2.800 μονάδων, αν και δεν τα έχει καταφέρει ακόμη.

Με τεχνικό τρόπο ο δείκτης όχι μόνο μπορεί να φθάσει αυτό το επίπεδο, αλλά μπορεί ακόμη και να διαμορφωθεί έως και τα ιστορικά υψηλά του, δηλαδή κοντά στο επίπεδο των 2.950 μονάδων.
Όμως καλό είναι οι ταύροι να μη βιαστούν να χαρούν, όπως προειδοποιεί ο Michael Harnett, ειδικός επί της τεχνικής ανάλυσης για την Back of America.
Όπως υποστηρίζει στην αγορά έχει εμφανιστεί εκ νέου η «απληστία», σε μία περίοδο που είναι φανερό ότι έχει επέλθει ύφεση στα κέρδη ανά μετοχή των επιχειρήσεων.
Ο αναλυτής προτρέπει τους επενδυτές να εξετάσουν τέσσερα βασικά στοιχεία:
1. Η καμπύλη αποδόσεων μεταξύ των 2ετών και των 10ετών αμερικανικών κρατικών ομολόγων έχει περιοριστεί στις 50 μονάδες βάσης από 160 μονάδες βάσης που ήταν πριν από κάποιο διάστημα.
2. Οι εξαγωγές της Ασίας έχουν αυξηθεί 7% σε ετήσια βάση, από -2% που ήταν πριν.
3. Ο δείκτης PMI για την παγκόσμια οικονομία έχει ανακάμψει στις 53 μονάδες από 50,7 μονάδες που ήταν, αν και τα στοιχεία για τον Φεβρουάριο 2019 ήταν απογοητευτικά.
4. Ο δείκτης China Financial Conditions Index βρίσκεται στις 95 μονάδες από 84 μονάδες πριν.

Με απλά λόγια, τελικά η αγορά στηρίζεται στα θεμελιώδη οικονομικά δεδομένα;
Όπως, όμως, συμβαίνει συχνά στην αγορά υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να την ταράξουν και να αντιστρέψουν την πορεία τους, κάτι που έχει συμβεί σε αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα όταν εμφανίστηκε η περίφημη φούσκα του διαδικτύου, την οποία ακολούθησε και ύφεση.

Ο Harnett υποστηρίζει ότι οι δύο καλύτερες τακτικές που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι επενδυτές την τρέχουσα περίοδο είναι οι ακόλουθες:
- Πουλήστε όταν υπάρχει άνοδος, διατηρήστε στην κατοχή σας εταιρικά ομόλογα, assets αναδυόμενων αγορών, αμερικανικές μετοχές, μετοχές ανάπτυξης, αμυντικούς κλάδους αλλά όταν έχουν καλή απόδοση.
- Εάν θέλετε να πάτε «κόντρα στην τάση» τότε επενδύστε σε εμπορεύματα, ευρωπαϊκές και ιαπωνικές μετοχές, μετοχές αξίας και φθηνές κυκλικές μετοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης