Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Το Πρόγραμμά μας παρέχει καλύτερη Δημόσια Υγεία σε όλους - Από τη Δευτέρα μετά τις εκλογές τέλος το κάπνισμα σε Δημόσιους χώρους

Μητσοτάκης: Το Πρόγραμμά μας παρέχει καλύτερη Δημόσια Υγεία σε όλους - Από τη Δευτέρα μετά τις εκλογές τέλος το κάπνισμα σε Δημόσιους χώρους
«Εχουμε την ακριβή διάγνωση του προβλήματος, έστω και με καθυστέρηση 4ετίας, γνωρίζουμε την αγωγή και το φάρμακο: πολιτική αλλαγή», ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης
«Το Πρόγραμμά μας υπηρετεί πλήρως τον τίτλο του, παρέχει καλύτερη Δημόσια Υγεία σε όλους τους Έλληνες», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος του κόμματός του για την Υγεία, λέγοντας μάλιστα ότι πέρασε ώρες μιλώντας με γιατρούς και νοσηλευτές, ανταλλάσσοντας απόψεις με στελέχη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του ιδιωτικού τομέα και καταγράφοντας προβλήματα και ακούγοντας προτάσεις από τους ίδιους.
Ο ίδιος, αφού ξεκαθάρισε ότι «δεν κάνουμε πολιτική για να πάρουμε την εξουσία, αλλά για να υπηρετήσουμε την κοινωνία», ανέφερε ότι  η πραγματική υγεία πρέπει να συνδυάζεται με την πρόληψη και την καθημερινή ζωή, αλλά και όπως η Δημόσια Πολιτική δεν σημαίνει κατ' ανάγκη Κρατική Πολιτική.
Ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε έμφαση στην ανάγκη η υγεία να περάσει στην ψηφιακή διοίκηση και να βελτιώσει τις υποδομές και τις υπηρεσίες της, συνδυάζοντας δυνάμεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, σημειώνοντας ότι το  ΕΣΥ μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματικό βάσει των καλών πρακτικών του ιδιωτικού τομέα.
Έκανε λόγο για μια συνολική πρόταση, κοστολογημένη, αλλά και  "έναν πρωθυπουργό με το ψέμα στο στόμα και για έναν υπουργό με το τσιγάρο στο στόμα".
Υπογράμμισε ότι αποτελεί προσωπικό στοίχημα η βελτίωση των συνθηκών υγείας καθώς "έχω ζήσει εμπειρίες δικών μου ανθρώπων που νοσηλεύτηκαν στο δημόσιο σύστημα, έχω παιδιά που όταν αρρώσταιναν εμπιστευόμουν τα δημόσια νοσοκομεία...
Απαιτώ σεβασμό στον άνθρωπο και στον φορολογούμενο πολίτη.
Πυξίδα είναι φροντίδα για όλους και κυρίως τους πιο ευάλωτους.
Η Υγεία αποτελεί αγαθό που η Πολιτεία πρέπει να εξασφαλίσει για όλους τους πολίτες".
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ξεκάθαροι στόχοι είναι η μείωση κατά 30% της παιδικής παχυσαρκίας και του καπνίσματος, λέγοντας μάλιστα  «εφόσον μας ψηφίσουν, τη Δευτέρα μετά τις εκλογές τέλος το κάπνισμα σε Δημόσιους κλειστούς χώρους», ξεκινώντας από τη Βουλή.
 Μάλιστα, μίλησε για πέντε κανόνες που πρέπει να γίνουν συνείδηση σε όλους τους Έλληνες και συγκεκριμένα «στοπ στο κάπνισμα - Υγιεινή Διατροφή - Έλεγχος του Σωματικού Βάρους - Σωματική Άσκηση - Αλκοόλ με Μέτρο».
Ο ίδιος δεσμεύτηκε για την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού άμεσα με 2000 προσλήψεις, λέγοντας ότι τις είχε προγραμματίσει ως υπουργός «αλλά ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και τις μετέτρεψε σε διορισμούς σε άσχετες ειδικότητες», ενώ σημείωσε τον προγραμματισμό για διάθεση 100 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό νοσοκομειακών υποδομών σε συνεργασία και με τον Ιδιωτικό τομέα και μεγάλα Ιδρύματα.
Ανέφερε ότι πρώτη κατεύθυνση του προγράμματος της ΝΔ είναι η πρόληψη, λέγοντας ότι η Ελλάδα ξοδεύει μόλις 1,3% των δαπανών υγείας για πρόληψη, το χαμηλότερο ποσοστό στις αναπτυγμένες χώρες, ενώ 30% των ασθενειών θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.
 «Πρόληψη συνεπώς, σημαίνει υγεία για όλους», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.
Κατεύθυνση δεύτερη, όπως είπε, η αξιοπρεπής περίθαλψη.
«Είναι καιρός να θέσουμε στο επίκεντρο της Υγείας τον άνθρωπο και να δημιουργήσουμε ένα σύστημα υγείας που σέβεται τους ασθενείς και δεν τους ταλαιπωρεί στις πιο ευάλωτες στιγμές της ζωής», σημείωσε μεταξύ άλλων.
Κάνοντας αναφορά  στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, ανέφερε ότι οι πολίτες θα μπορούν να επιλέγουν και ιδιώτες γιατρούς, αλλά και πως  θα προσφερθούν κίνητρα για συγχωνεύσεις φαρμακείων, ενώ μίλησε για χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας έτσι ώστε ο κάθε Έλληνας να έχει το προσωπικό ηλεκτρονικό του ιστορικό με δεδομένα προστατευμένα.
Κατεύθυνση τρίτη, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, σύγχρονη και αποτελεσματική διοίκηση που θα περάσει επιτέλους στην ψηφιακή εποχή στις δομές και τις υπηρεσίες της ώστε να εξυπηρετεί και να μην ταλαιπωρεί τους πολίτες και που αξιολογείται για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά της τους.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Υγεία δεν μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς πολιτική αλλαγή που είναι κοντά, αλλά και πως η συνάντηση δεν γίνεται εν κενώ, ούτε σε ουδέτερο πολιτικό χρόνο, καθώς  η χώρα βιώνει τη λιτότητα και το ναυάγιο του μύθου για τέλος του μνημονίου, σύννεφα συγκεντρώνονται στον εθνικό ορίζοντα, ενώ οι τοξίνες της πόλωσης δηλητηριάζουν την δημόσια ζωή.
«Στο πλαίσιο αυτό η δημόσια Υγειά δεν είναι αυτόνομη πυξίδα, είναι στην καρδιά της κοινωνίας και ευημερεί σε συνθήκες Δημοκρατίας.
Υγεία για λίγους σημαίνει Υγεία για τους ισχυρούς του χρήματος, Υγεία για τους πολλούς που είναι το σύνθημα της ΝΔ σημαίνει υγεία για ολόκληρη την κοινωνία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
«Είμαστε έτοιμοι, έμπειροι και ανανεωμένοι, η πυξίδα μας είναι το αύριο και θέλουμε το καλύτερο», όπως είπε, προσθέτοντας «έέχουμε την ακριβή διάγνωση του προβλήματος, έστω και με καθυστέρηση 4ετίας, τα συμπτώματα έχουν διαπιστωθεί αλλά ευτυχώς γνωρίζουμε την θεραπεία και το φάρμακο που είναι η πολιτική αλλαγή με απόφαση του ελληνικού λαού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης